Botenreservering E-captain

Momenteel is er op de vereniging geen mogelijkheid om te reserveren dit kan wel via je mobiel of thuis op de computer.
 
Let wel in de testfase dienen ook nog botenbriefjes ingevuld te worden.
 
 
Klik hier voor de PDF uitleg. Voor vragen kunt u terecht bij: ecaptain@rvrijnmond.nl
 

Op Roeivereniging Rijnmond hebben we een grote groep roeiers in de leeftijd van 18 tot en met 35 jaar, daarom kunnen we voor fanatieke jongvolwassenen een speciale lesgroep aanbieden. Anders dan de reguliere basiscursus, traint deze groep twee keer in de week. Op woensdagavond (tussen 18:30 en 20:30uur) en zaterdagochtend (tussen 11:00 en 13:00uur). Doordat we vaker trainen, ben je eerder bevoegd om zelfstandig te roeien en desgewenst mee te doen met wedstrijden of tochten. Tijdens de trainingen leren we je de roeitechniek aan, maar werken we ook aan de conditie door bijvoorbeeld intervaltrainingen te doen in de boot.

Op de dagen dat er niet buiten geroeid kan worden (bijvoorbeeld door weersomstandigheden) hebben we videoanalyses en trainingen om je core stability te verbeteren. Hierdoor ben je niet alleen fit in de boot, maar voel je je ook fitter in het dagelijks leven. Wel zo fijn! 

Wil je minder intensief trainen, dan kan je natuurlijk altijd aansluiten bij het reguliere lesprogramma. Voor beide programma's kan je je aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., geef in je mail aan in welk programma je geïnteresseerd bent. Lesprogramma's starten in september en maart. Voor de startdata kan je zeker een keertje komen kijken, mail voor een afspraak wederom naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Rotte is de rivier waar de stad Rotterdam zijn naam aan ontleent. In 1270 werd een dam in de Rotte gelegd op de plaats van de huidige Hoogstraat. In de loop van de eeuwen verrees de stad tot zijn huidige vorm. 

Als je lid wordt (of bent) van onze vereniging zal je voornamelijk roeien op de Rotte waaraan onze vereniging ligt. Vanuit onze vereniging kun je twee kanten uit. Richting de stad roei je onder verschillende bruggen door en kom je uiteindelijk uit bij de Laurenskerk. Hier kan je aanleggen en koffie drinken bij één van de cafétjes in de binnenstad.

De meeste leden roeien het merendeel van de tijd de andere kant op, de stad uit. Als je onder de snelweg door roeit en de Boezem oversteekt kom je op de Rotte en kan je helemaal door roeien tot de Rottemeren en uiteindelijk de Oorsprong (30 km heen en terug). Deze kronkelige rivier voert je langs lintbebouwing, een aantal molens en bruggen, café Oud Verlaat (onze favoriete koffiestek, op 15 km roeien heen en terug), de Rottemeren en uiteindelijk de Oorsprong. We delen de Rotte met onze buurverenigingen Skadi, Nautilus en De Maas, pleziervaart en andere liefhebbers.

Vul het leden wachtwoord in om verder te lezen:

Bestuur Contact
Bestuur Algemeen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voorzitter Paul van Heugten Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Secretaris Harry Holierhoek Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Penningmeester Marije Bernard Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Algemeen Bestuurslid Paul van de Burgt Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Algemeen Bestuurslid Ricardo van der Waal Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Algemeen Bestuurslid Vacature Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Oorsprong van de Rottetocht is een KNRB toertocht die door onze vereniging georganiseerd wordt en uitsluitend open staat voor leden van andere verenigingen. De tocht voert over het prachtige roeiwater van de Rotte waar onze vereniging gelegen is naar de oorsprong in de buurt van Moerkapelle (30 km heen en terug). 

’s Ochtends worden de deelnemers bij onze vereniging aan de Crooswijksebocht ontvangen met koffie of thee en een stukje taart. In de kleedkamer is ruimte om om te kleden en spullen achter te laten. Na een informatief praatje van de toercommissaris begint de tocht. Onderweg is er mogelijkheid om te wisselen en halverwege worden de deelnemers getrakteerd op een versnapering. Bij de oorsprong van de Rotte kunnen de roeiers rusten en lunchen in de tuin van een molen. Na deze stop keren de roeiers weer terug over de Rotte om deze mooie rivier met meren stroomafwaarts te bewonderen. Bij terugkomst wordt er gezamenlijk gedineerd. De ontvangst met koffie en thee, de versnapering onderweg, de drank bij de molen en diner zijn bij de prijs inbegrepen. Lunch moet je zelf meenemen en drankjes bij het diner zijn op eigen kosten.

Maximum aantal deelnemers: 35

Inschrijfgeld: 22 euro (in 2021)

Informatie en aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In 2020 is de tocht afgelast in verband met Corona. Bij de inschrijving voor 2021 hebben de verenigingen die zich voor de tocht in 2020 hadden aangemeld voorrang.

Test