Gebruik de e-Captain planner om je boot te reserveren.

Welkom bij Roeivereniging Rijnmond, de gezelligste vereniging in Rotterdam. Wij zijn gevestigd aan de Crooswijksebocht, aan de rivier de Rotte. Dit betekent dat je van onze vereniging naar hartje Rotterdam, de Rottemeren en zelfs de A12 kunt roeien! Ook is er toegang tot sluizen waardoor je gemakkelijk naar de Kralingse Plas, Bergse Plassen, Schiedam en verder kunt roeien.

 

Plastic uit de Rotte

Rijnmond is benaderd door Hans van Weel van de Stichting WorldPort Cleanup. Een stichting die zich onder ander actief richt op het verzamelen van zwerfplastic in en op het (Rotte) water. Meer info hier: Litter ID Rotterdam.

Hans heeft de afgelopen periode met zijn team afval op de Rotte verzameld, dat nu in een viertal containers is opgeslagen bij onze vereniging.

Vanaf 9 mei a.s. gaat dit afval onderzocht worden in samenwerking met de Wageningen University. Het doel is om inzicht te krijgen in de bronnen en oorzaken van zwerfafval als basis voor een effectieve gezamenlijke aanpak.

Hans is nu op zoek naar vrijwilligers.

Op zaterdag 7 mei om 9 uur kan je via Rijnmond meedoen aan een schoonmaakactie op de Rotte. We varen dan - onder begeleiding van Hans - met acht tweepersoonskajaks naar de omgeving van de Lombardkade om daar plastic te vissen.

Op 9, 10 en 11 mei wordt al het ingezamelde afval gesorteerd en geregistreerd. Op dinsdag 10 mei zoeken we ook nog een aantal geïnteresseerde kanovaarders , want op die dag zal er door de gemeente een nieuw kajak-initiatief worden gepresenteerd!


Agenda:

Zaterdag 7 mei:
Schoonmaakactie op de Rotte, afval vissen. Vertrek bij de vereniging om 9 uur, duur ongeveer 2 uur. Er is plek voor maximaal 18 vrijwilligers.

Maandag 9 mei:
Sorteren afval. Verzamelen vanaf 9.30 uur; ong 5 vrijwilligers nodig.

Dinsdag 10 mei:
Welkom vanaf 9 uur. Dag voor discussie over oorsprong afval en presentatiedag. Tussen 15.30 en 16.30 uur zullen de uitkomsten worden gepresenteerd in het bijzijn van Wethouder Arno Bonte en de Dijkgraaf van het Waterschap. Je bent  van harte welkom om hier bij aanwezig te zijn!
Aansluitend worden de Green kayaks gepresenteerd en gedemonstreerd.

Woensdag 11 mei:
Registreren gevonden materialen. Ook hier beginnen we om 9.30 uur.

Gedurende de dagen zal er voor eten en drinken gezorgd worden 😊

Als je geïnteresseerd bent en tijd hebt om Hans te helpen, dan kun je contact opnemen met Hans via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..