De 24 uur van de Rotte is een marathon die door onze vereniging wordt georganiseerd. Deze marathon maakt onderdeel uit van het marathon klassement van de KNRB. Bijzonder is dat je zelf bepaalt hoeveel kilometer je wilt roeien. Je mag net zoveel roeien als je zelf wilt en kunt tussen vrijdagavond 19.00 uur en zaterdagavond 19.00 uur.

Hoeveel kilometers ga jij roeien? 

Je roeit over het prachtige roeiwater van de Rotte tussen onze vereniging aan de Crooswijksebocht naar café Oud Verlaat en terug (15 km vv). Om deze marathon mee te laten tellen voor het marathonklassement moet je minimaal 60 km roeien (4x heen en terug) maar er is geen maximum. In het verleden hebben we gezien dat 95 km roeien geen uitzondering is. Er mag 24 uur geroeid worden, ook ’s nachts, wat het een unieke kans maakt om de zon op te zien komen tijdens het roeien. De vereniging is al die tijd geopend voor een pauze, iets te eten of te drinken. De deelnemers ontvangen een stempelkaart die bij de vereniging en Oud Verlaat afgestempeld wordt om bij te kunnen houden hoeveel kilometer er geroeid is. 

Praktische informatie

Roeien is mogelijk in alle boottypen en in alle samenstellingen. Ook wisselende samenstelling of estafette is mogelijk. De prestatie is individueel. Je kunt eigen boten meenemen of (afhankelijk van beschikbaarheid) een boot bij ons huren. Als je een boot bij ons wilt huren kost dat 10 euro per persoon. Na afloop is er een buffet (15 euro per persoon). 

In 2021 vindt de 24 uur van de Rotte plaats op 18 en 19 juni. Inschrijven kan via het inschrijfprogramma van de KNRB en kost 12,50 euro per persoon.

Voor inschrijven, botenhuur of overige vragen kan je contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor de 24 uurs van de Rotte marathon geldt een aanvullend wedstrijd reglement. Hierin worden ondermeer de onderlinge voorrangsregels aangegeven en de te nemen maatregelen voor nachtvaren.
Klik hier voor de pdf. De marathon is in twee richtingen op druk en bochtig vaarwater.

Sinds 2017 is de RV Rijnmond 24 uurs van de Rotte een officieel evenement voor minimaal 50 kilometer op de marathonlijst van de KNRB. Uniek voor deze marathon is dat de deelnemers zelf kunnen bepalen hoeveel kilometers ze willen maken in 24 uur.

Route informatie

Toelichting
  1. Roeivereniging Rijnmond, start/finish stempelen;
  2. Kruising Rotte en Noorderkanaal, opletten roeiboten en pleziervaart;
  3. Onder spoorbrug en de ring van Rotterdam door;
  4. Philips Willembrug, middendoorgang is hoog en breed;
  5. Irenebrug, wordt van afstand bediend. Lastig punt: stroomopwaarts na de brug scherpe bocht BB; let goed: op tegemoetkomend verkeer;
  6. Varenbrug, hoog en breed;
  7. Bijbelbocht, 110 graden, goed stuurboord houden en opletten;
  8. Rottebanbrug, hoog en breed;
  9. Café Oud Verlaat, keerpunt en stempelen'.

Test