Dit keer wordt Hans Bautz in het zonnetje gezet als de ‘Bereidwillige Vrijwilliger’.

Na zijn 10 jaar trouwe dienst als redacteur van de Dolle Klep wordt hij op een speciale manier bedankt voor zijn inzet! 

Hans zijn eerste aanraking met het roeien

Op 16 jarige leeftijd is Hans door een vriend in aanraking gekomen met roeien, wat uiteindelijk zijn grote passie is geworden. Hans had na een aantal lessen al snel de smaak te pakken en kon aansluiten bij de wedstrijdploeg. Dit resulteerde in een eerste wedstrijd op de

Amstel in Amsterdam.

De eerste meters bij Roeivereniging Rijnmond.

Tien jaar geleden bedacht de vrouw van Hans een geweldig verjaardagscadeau. Zijn vrouw wist dat Hans een passie heeft voor roeien en verraste hem met een lidmaatschap bij Roeivereniging Rijnmond.

De vrijwillige taken buiten het roeien.

Zoals iedereen weet is Hans redacteur van de Dolle klep. Tien jaar geleden is hij begonnen bij de redactie van de Dolle Klep, al snel is hij toen gepromoveerd tot hoofd redacteur.

Het mooiste roeigebied.

Dit is volgens hem op de nieuwe Maas geweest. Mede door het hoge en relatief brede water in combinatie met de mooie gebouwen en de Erasmusbrug.

Wat is uniek aan Roeivereniging Rijnmond?

Hans voelde gelijk een klik met de vereniging en merkt dat er echt een familie gevoel heerst binnen de vereniging.

Het mooiste aspect aan Roeivereniging Rijnmond.

Naast het roeien vindt Hans de mensen binnen de vereniging heel fijn ‘het zijn hele warme mensen en het is net één grote familie. Het contact is goed iedereen is betrokken en leeft met elkaar mee’.        

Het wekelijkse aantal kilometers.

Hans roeit gemiddeld zestien kilometer per week op de dinsdag, mocht er een evenement aankomen dan is dit vijfentwintig kilometer.