Weekplanner roeien

Mocht er op een dagdeel geen dagkapitein ingedeeld staan, dan wordt er ook niet geroeid.

 Beste leden, we hebben goed nieuws! En een belangrijke oproep aan onze leden om roeien op RV Rijnmond mogelijk te maken. Protocollen zijn gereed en ingediend. We gaan starten met roeien maar wel onder strikte voorwaarden!  Vanaf 11 mei starten we met het volwassen roeien en kanoën nu hiervoor toestemming is van de overheid.

 In deze fase maken we gebruik van de functie van walkapitein. Eenieder die wil roeien dient ook zich verplicht op te geven voor een walkaptein-beurt.

Je kunt jezelf vermelden in het volgende Google document: 

Formulier: Aanmelden roeien/walkapitein

Voor elke dag staan er tabs onderin het spreadsheet. Elke dag heeft drie dagdelen, er is 1 kolom per steiger en de boten staan links. Wanneer er geen walkapitein ingeroosterd is kan er op dat moment NIET geroeid worden. Kun je zelf walkapitein zijn? Vermeld dat dan bovenin het dagdeel. Krijg je het niet voor elkaar stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Lees vooraf het protocol door; het RV Rijnmond Coronaprotocol dient gevolgd te worden.

 Resumé

Verantwoordelijkheid

Roeiers en kanoërs zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen handelen. De roeivereniging heeft een verantwoordelijkheid naar de leden toe. De vereniging moet zorgen voor de goede randvoorwaarden (het protocol en de spullen) en moet erop toezien dat de geldende maatregelen in acht worden genomen, ter bescherming van onze samenleving en van kwetsbaren, die zich ook onder de roeiers bevinden. Daartoe introduceert RV Rijnmond vanaf 11 mei de functie van walkapitein:

We starten met roeien in eenpersoonsboten (C1 en Skiff) voor leden met een roeibevoegdheid S1 of S2. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van de kano’s.

Voor gezinsleden geldt een uitzondering, zij mogen roeien in ongestuurde tweepersoonsboten (C2x, 2x-, 2- en de Boezem) 

Oproep aan al onze leden

 Zoals jullie hebben gelezen kan er zonder walkapitein niet geroeid worden! Wij doen daarom ook een dringend beroep op al onze leden om zich aan te melden voor een dagdeel of meerdere dagdelen als walkapitein. Zo kunnen we het samen mogelijk maken om uiteindelijk al onze leden weer het water op te krijgen.

Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef door op welke dagen je beschikbaar bent. Zie voor meer informatie en tijden het bijgevoegde rooster. Het rooster wordt verder bijgehouden op de website.

DE AANWEZIGHEID VAN WALKAPTEIN IS CRUCIAAL VOOR HET WELSLAGEN VAN HET PLAN EN EEN ONVOORWAARDELIJKE VEREISTE VAN DE GEMEENTE. Als toch geconstateerd wordt dat er zonder walkaptein geroeid wordt zijn we als bestuur helaas verplicht van de Gemeente de vereniging te sluiten.

Protocollen

Lees het protocol goed door voordat je naar de roeivereniging komt. Het uitgebreide protocol staat op de website. 

We jullie zo goed geïnformeerd te hebben en dat iedereen binnenkort weer geniet van ons prachtige roeiwater. Mochten er nog vragen zijn dan kun je deze stellen aan de coördinator via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Het RV Rijnmond Coronaprotocol dient gevolgd te worden.