Ook dit jaar komen onder anderen enkele groepen van Lyceum Rotterdam bij ons roei-ervaring opdoen.


De leerlingen zijn na een ultrakorte introductie in de roeibak direct voor de eerste les de zon in- en het water op gegaan. Gelukkig is het weer gelukt om voor deze grote groepen schoolroeiers voldoende instructeurs te ronselen. Met het "leren door doen" systeem worden de vorderingen al zichtbaar in de 2e les. Deze 2e dag werd de dinsdag-groep ingedeeld in 5 C-boten. De leerlingen helpen uitstekend mee om na het roeien de boten weer droog in het rek te krijgen. Echte team-spirit en natuurlijk een geldig excuus voor een te-laat-briefje.
Op dag 3 had de dinsdag groep de pech van stormachtig weer. In de bak werd dit goed gemaakt met een oars les. Roeien met 1 riem vraagt andere techniek en extra teamwerk want ook de balans maak je daar met elkaar. Het ging overigens prima.  De donderdag ploeg kon wel het water op voor de laatste les en toonde aan dat je in 3 lessen kunt leren roeien en hard kunt gaan. Diverse leerlingen hebben ook al gestuurd.Lyceum Rotterdam (op de Beukelsdijk) is onderdeel van de LMC groep waar wij al langere tijd aan

verbonden zijn. Overigens zijn ook andere scholen binnen en buiten Rotterdam actief op onze vereniging.

Voor komend jaar wordt een landelijk wedstrijdverband voor schoolroeien opgezet met finales op de Bosbaan in Amsterdam. Scholen kunnen zich hiervoor vanaf heden bij ons aanmelden.
Bij voldoende deelnemers kan ook voor de Rotterdamse schoolroei-wisselschaal worden geroeid op de Olympische Willem Alexanderbaan. Titelverdediger in Rotterdam is het Thorbecke Lyceum. Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.