Jaarkalender 2020 van de Toercomissie

 

In 2020 organiseren we 5 tochten.

De moeilijkheidsgraad geven we aan met het aantal sterren. Hierbij nog even een korte uitleg:

  • Eén ster (*): Laagdrempelige tocht, hieraan kun je meedoen als je bent afgeroeid en afgestuurd.
  • Twee sterren (**): Voor deze tocht moet je vaardigheden beheersen als wisselen in de boot, slippen en vallen en aanleggen op een zachte oever. Voor leden die na 2010 lid zijn geworden geldt dat ze in het bezit moeten zijn van een toeraantekening.
  • Drie sterren (***): Als 2 sterren, maar bij deze tochten is zeker ook een goede conditie vereist.

Bij iedere tocht geven we het maximaal aantal deelnemers, Als er voor een tocht meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plaatsen beoordeelt de toercommissie wie mee kan doen met de tocht en wie vooralsnog op de reservelijst komt.

Toerinstructie

Ook in 2020 organiseren we meerdere toerinstructiedagen, afhankelijk van het aantal aanmeldingen. We hebben nu 2 datums ingepland. De toerinstructiedagen zijn bedoeld om onlangs afgestuurde roeiers de fijne kneepjes van het toerroeien bij te brengen. Wie de toerinstructiedag met goed gevolg doorkomt krijgt een toeraantekening. Binnenkort krijgen alle leden die voor toerinstructie in aanmerking komen persoonlijk een uitnodiging.

 

Programma 2020

 

Zaterdag 4 april, toerinstructie

Toerinstructie voor een groep van maximaal 8 personen. Als eerste komen in aanmerking de roeiers die zich hadden opgegeven voor de laatste toerinstructiedag van 2019, die we hebben moeten  annuleren vanwege slecht weer.

 

Zaterdag 18 april , openingstocht naar Delfshaven (*)

Op de eerste tocht van het jaar doen we het altijd gezellige Delfshaven aan. Naaste de fraaie historische panden zijn er ook voldoende horecagelegenheden.

Maximum aantal deelnemers: ca. 25. Datum uiterlijk aanmelden: 12 april

 

Zaterdag 16 mei , Roei-fietstocht naar Delft (*)

Deze tocht hebben we helaas in 2019 moeten annuleren, op 16 mei hebben we een herkansing.

Het is best wel een stukje roeien naar Delft, daarom houden we deze tocht in de vorm van een roei-fietstocht. Voor wie het nog niet weet, de groep wordt verdeeld in twee groepen. Groep 1 roeit heen en fietst terug, groep 2 fietst heen en roeit terug.

We roeien naar de vereniging DDS, zij beschikken over een historisch botenhuis, een bezienswaardigheid op zich! Tijdens de lunchpauze is er gelegenheid om het historische centrum van Delft in te lopen.

Maximum aantal deelnemers: ca. 30. Datum uiterlijk aanmelden: 10 mei.

 

Zaterdag 13 juni, toerinstructie

De tweede toerinstructiedag voor een groep van maximaal 8 personen

 

Weekend vrijdag 3 juli tot en met zondag 5 juli, Tjonger en Linde tocht (***)

De toercommissie heeft zowaar nog een route gevonden in onbekend roeigebied. We starten bij RV Aengwirden in Heerenveen. Op de eerste roeidag varen we via de riviertjes Tjonger en Linde naar de noordelijke Weerribben. Daar leggen we de boten aan bij Ossenzijl, misschien bij sommigen wel bekend. Op de tweede roeidag varen we weer terug naar Heerenveen. Afstand op beide dagen ca. 30 km. We overnachten wel op bekend terrein namelijk in hoeve Blitterswijk in Scheerwolde waar we 2 jaar geleden ook te gast waren.

De kosten voor het weekend zijn nog niet exact bekend, maar zullen waarschijnlijk ca. 160 euro bedragen. Inbegrepen is vervoer, botenhuur, overnachting en “volpension” van het diner op vrijdagavond tot en met de afsluitende maaltijd op zondagavond.

 

Vertrek vanaf RV Rijnmond: vrijdagmiddag ca. 13 uur. De dagen waarop we roeien zijn zaterdag en zondag.

Aantal deelnemers: 14, in het geval van grote belangstelling mogelijk uit te breiden naar 18.

Datum uiterlijk aanmelden: 17 mei

 

Zaterdag 5 september: Oorsprong van de Rottetocht (gastentocht)

Ongeveer 35 roeiers uit het hele land zijn die dag bij ons te gast om te zien wat voor mooi roeiwater wij nu eigenlijk hebben. De tocht is dus niet bedoeld voor roeiers van RV Rijnmond.

Mocht  het je desondanks wat lijken om betrokken te zijn bij de organisatie van een dergelijk evenement, meld je dan bij de toercommissie. 

 

Zaterdag 7 november (*)

De laatste tocht van het jaar. Waar we naar toegaan blijft op dit moment nog even een verrassing, De tocht zal worden afgesloten met een lichte maaltijd, en dat zou zomaar soep kunnen zijn.

Aanmelden

Voor tochten en toerinstructie graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Hierbij graag je naam en je telefoonnummer vermelden.

Betalen hoeft pas als je de bevestiging krijgt dat je mee kunt met de tocht.