In de (erge ) vroege morgen van 15 April gingen  3 ploegen richting RV de Viking in Utrecht om mee te doen aan de Hart van Holland marathon een afstand over ruim 90 km. Dit ter voorbereiding en te bekijken hoe men er conditioneel voor staat om de 11stedenmarathon  op 26-27 Mei te roeien .De boten waren reeds een dag van te voren bij de Viking bezorgd door Paul Hugo en Peter, anders had men zaterdag nog vroeger voor 05,00 u moeten vertrekken .Om 6.45u moesten alle 42 boten van de deelnemende teams  in het water liggen. Oproeien naar de sluis om daarna aan de wedstrijd te beginnen .Alle teams deden  het in een C2* prima  .Team Paul Hugo Peter Therese Mieke en Rinus eindigde als 31st in een tijd van 7u 41 team Jacob Jan Daniel en Daiman 33st  7u45 en team Toby Hugo Nicoline en Andre 37ste 8.08u Moet wel vermeld worden dat meer dan 20 boten roeiden in een C4*. Rest nog te vermelden dat Daniel en Damain en Jacob Jan de reddingvesten uitprobeerden wat prima lukte .Na afloop werd er onder een hapje en een drankje gezellig na gepraat .Waarnaar de reis met de

botenwagen naar RVRijnmond werd aanvaard, om aldaar de boten met spullen weer op te bergen .

 

Vrijwilligerswerk is een prima manier om de leden van onze vereniging beter te leren kennen. Dat kan met een bar-dienst, met hulp aan een commissie of met assistentie bij een evenement. Heb je tijd of maak je tijd? Vraag naar de klusjes en de vacatures bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Elke donderdagavond is er een uitstekende conditietraining, speciaal voor roeiers, van anderhalf uur, verzorgd door Herman.

De lokatie is: Olijflaan 14 en de start is om 19:00u. Meer info bij PaulK, RinusC, PaulH, PatrickN, DickB en MyrteJ. Je kunt langs gaan zonder reservering vooraf.

Ieder voorjaar begint de skiff-instructie met een team van instructeurs onder de regie van Paul vd B. Er wordt gewerkt met een wachtlijst want de animo is groot. Meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We hebben er 10 nieuwe RI-II instructeurs bij gekregen in 2016. Alle deelnemers zijn geslaagd voor hun examen. Felicitaties aan: ThereseB, PeterB, JacobJanD, AlexG, ArendJ, WilK, EllyK, HiskeR. HugoV, KeesW.

Naast het reguliere roeien op de Rotte biedt RV Rijnmond een aantal mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Dit artikel gaat specifiek over het toerroeien, dat wil zeggen het maken van toertochten, ook op vreemd roeiwater.

Voor toerroeien zijn een aantal specifieke vaardigheden nodig, bijvoorbeeld wisselen in de boot, een roeiboot door een sluis sturen, roeien onder zeer lage bruggen door (slippen en vallen), aanleggen op niet-reguliere aanlegplaatsen, kaartlezen, het kunnen inschatten van wind, waterdiepte etc.

Bij RV Rijnmond worden per jaar een aantal tochten georganiseerd door de toercommissie.

We hebben eenvoudige tochten met vertrek vanaf de vereniging (1 ster). Hieraan kun je meedoen als je bent afgeroeid en afgestuurd, deze tochten zijn een mooie gelegenheid om ervaring op te doen.

Dan hebben we tochten op vreemd roeiwater, waarbij we vaak te gast zijn bij andere verenigingen en ook gebruik maken van het materiaal van die verenigingen. (2 en 3 sterren). Voor deze tochten willen we dat er roeiers meegaan die de vaardigheden benodigd voor het toerroeien beheersen. Daarom hebben wij vanaf 2014 de toeraantekening geïntroduceerd. Aan 2 en 3 sterren tochten kun je alleen deelnemen als je de toeraantekening hebt.

De toeraantekening wordt met ingang van dit jaar ingevoerd en geldt met terugwerkende kracht voor leden die vanaf 1 januari 2011 lid zijn geworden.

Lijkt het toerroeien je wel wat en wil je een toeraantekening

De KNRB heeft aan onze vereniging verzocht om ruimte ter beschikking te stellen voor de opleiding ROEI-COACH II. Dit biedt de unieke gelegenheid om op onze eigen vereniging deze opleiding te volgen. De cursus wordt gegeven in 4 bijeenkomsten en een praktijkdag. Iedereen met een jaar roei-ervaring in glad komt in aanmerking. Deze opleiding is gericht op het trainen en coachen van wedstrijdploegen. Heb je interesse? Meldt je dan snel voor deze bijzondere kans op meer roeikennis bij Paul Kaan.

In een oarsboot kun je niet slippen... de riem kan het lichaam niet passeren en er zit een duwstang in de weg.

De nieuwe oarsploeg 2013 demonstreert hier het letten in de C4+ Oude Maas.

Schade door wat voor reden ook aanvaring -sjouwen- verplaatsen -transport -opbergen etc ,kan altijd voorkomen .Wij gaan er vanuit dat een ieder met uiterste zorgvuldigheid met het materiaal omgaat .Is er desondanks toch schade dan dient dit  te allen tijde vermeld te worden op het boten briefje .


Ook het instellen afregelen van de boten dient alleen door leden van de materiaalcommissie gedaan te worden .Dus niet zelf pionieren .Zijn er problemen of vragen over het materiaal dan is de enige en juiste persoon om dit te melden aan onze materiaalcommissaris en bestuurslid  Sjaak Molendijk.

Germa en Yvonne hebben een aantal midweek roeitochten voor 2013 ingepland. een overzicht staat hier.