WEDSTRIJDROEIEN    

Naast het roeien van toertochten wordt er uiteraard ook getraind voor het meedoen aan wedstrijden. Er zijn diverse groepen die zich elk met eigen ambities en doelstellingen voorbereiden op wedstrijden. Op deze pagina vind je nieuws en algemene informatie over wedstrijdroeien bij Rijnmond.

Er zijn wedstrijden in vele vormen. Je kunt meedoen omdat je wilt winnen of omdat je het wedstrijdelement aanspreekt en leuk vindt om mee te doen. Je kunt korte of lange afstanden (marathonroeien) afleggen, dichtbij of ver weg.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in het roeien van wedstrijden?  Roeiers kunnen zich aanmelden bij de wedstrijdcommissie. Zij zullen je verder informeren, en proberen je in te delen bij andere wedstrijdroeiers.

In het algemeen geldt dat je in elk type boot kunt deelnemen aan wedstrijden, zolang je bent afgeroeid.  Er zijn ook wedstrijden die zich uitdrukkelijk richten op beginnende roeiers. Naarmate je verder komt, wordt het vanzelfsprekender om in glad materiaal te roeien, in skiffs of boten zoals bij voorbeeld de IJssel II of de IJzer.  Hiervoor moet je ook zijn afgeskifft.

Wedstrijd achter de rug?
Als je hebt meegedaan aan een wedstrijd, dan komen de uitslagen op deze website te staan.  Een sfeerimpressie, foto's, enz. zijn zeer welkom als opluistering van deze pagina's.

Subcategorieën

Artikelen over wedstrijden/Elfstedentocht

Categorie voor publicaties over wedstrijdnieuws