Categorie voor publicaties over wedstrijdnieuws

Op zaterdag 21 december is er door veel teams deelgenomen aan de Rotte Roei Competitie en de RIC marathon te Amsterdam. De resultaten van de Rotteroei competitie waaraan 6 Rijnmond teams deelnamen waren prima ondanks de wat moeilijke omstandigheden met veel golfslag op de Rotte meren. Het team Van Hugo Visser en Julia Stam deden het zelfs uitstekend werden 1ste in hun klasse; boottype 2X. 
Bij de RIC marathon waaraan 71 teams aan deelnamen deden de Rijnmondteams het ook prima. In hun hun klasse boot type C4* waaraan ruim 30 teams aan deelnamen werd het team van Jacob Jan -Ellen-Hugo -Marjan en Sandra keurig 7de in een tijd van 5 u en 26 min het team met Arie -Mieke -Hans Paul en Rinus eindigde er kort achter als 9de in een tijd van 5 u en 30 min. Inhoudende dat men met een gemiddelde van ruim 10km per uur hebben geroeid en dit door de Amsterdamse grachten waar veel oponthoud is door rondvaartboten. 
Het jaar 2019 zit er wat wedstrijd- marathon roeien er weer op. De wedstrijdcommissaris dankt jullie voor je enthousiasme en inzet om mee te doen aan wedstrijden en marathon roeien. Zo zijn wij wat marathon roeien betreft zelfs de grootste van Nederland geworden. 

De marathon roeiers bij RV Rijnmond hebben landelijk de meeste kilometers gemaakt in 2019: 12186 km! Dit jaar gingen we met de behaalde resultaten de Laak voorbij. Bij rv Rijnmond werd LiaH 1ste bij de dames en Hans J 1ste bij de heren. Hans J eindigde in het totaalklassement als 6de . Ook behaalde Rijnmond de meeste oorkondes: 18x ( roeiers met 6 marathons en 300+ km ).
Zorgvuldig en met succes is er naar deze finale toegewerkt (we zijn de grootste van Nederland) door een enthousiast team roeiers met ondersteuning van de wedstrijdcommissie.

Hier is de uitslagenlijst:

Zaterdag 22 December werd er door RIC  Amsterdam de midwinter marathon georganiseerd een marathon ( niet ) voor watjes. Aan deze marathon deden 3 Rijnmond ploegen mee Rijnmond 1 bestaande uit Marijn Jarl Hans Bautz Wilma en Cock .Rijnmond 2 bestond uit Hans Jannink Arie Lia Tom en Jan .Rijnmond 3 met Paul Jacob Jan Ellen Mieke en Rinus. De route was door een stremming gewijzigd ipv 54 km moest er nu ruim 56 km worden geroeid 34 km heen en weer over de Amstel naar uithoorn en terug .Daarna nog 22 km door de Amsterdamse  grachten .Alle Rijnmond teams deden het uitstekend Rijnmond 1 noteerde een tijd van 7 u.46 m Rijnmond 2 een tijd van 7 u 23 m en het Rijnmond 3 team een tijd van 6u 17 m .Al met al waren alle Rijnmond teams tevreden over hun prestatie dit in een veld van 75 deelnemende teams . Rest te vermelden dat in team 1 en team 2 respectievelijk Hans Bautz en Jan Groeneveld een uitzonderlijke prestatie leverde om deze marathon zonder problemen uit te roeien . Nadat de boten weer op geladen waren volgde het diner daarna vervolgde ieder met een tevreden gevoel de thuisreis . De wedstrijd secretaris 

 

Met een ongekend mooie prestatie is de Rijnmond-8 op de Ringvaart Regatta gefinished! Het was goed weer, lekker koel maar er stond wind. 


 
In deze 44e Regatta waren 800 deelnemers ingeschreven. Ruim 160 boten kwamen aan de start.

 

Op 24 November ging van start de 2e wedstrijd van de Rotte Roei Competitie. De weersomstandigheden waren koud maar droog daarom was de start bij het gemaal. Deze route is iets wat langer dan de route vanaf de molens .

Rijnmond liet met 4 teams weer van zich spreken.  De uitslag in een veld van 162 deelnemers, Plaats 74 ploeg 4 * Paul Kaan Mieke en Rinus Commijs -Steven Hoogslag met Stuur Lia Hoogendijk tijd 23.02 Plaats 87 1X Toby Bergshoeff tijd 23.17. Plaats 128 4* Jacob Jan Doornbosch , Pieter de Waard Auke de Jong Mark Simons en stuur Maartje . Plaats 157 C4* Tom Riedtsta Jannie Hoogerbrugge Karin Postma Henriette Rijpkema en stuur Anka.
Al met al was iedereen zeer tevreden .
De wedstrijdcommissie.