Na maanden van trainen, ploeteren, de ploeg bij elkaar houden, invallers zoeken, breekt eindelijk de grote  dag aan. De Meye en de Zwette worden opgeladen en de spullen die erbij horen ingeladen en dan vertrekken we richting Friesland.

’S Middags worden de boten gekeurd en dan gaan we nog snel een hapje eten bij restaurant de Grote Wielen. Dan oproeien em met op tijd naar de start. Daar gaan onze jongens en meiden dan.


Wij hebben start nr 62 voor de ploeg van Dennis en nr 83 voor de ploeg van Meike. Onderling ontstaat er natuurlijk ook competitie. Wie is eerder bij het wisselpunt. Dat was wisselend. Het bleef zo spannend wie een betere tijd zou maken.

Deze Elfstedentocht was vooral zwaar omdat het behoorlijk waaide. Ik neem mijn petje af voor de roeiers, jullie hebben toch weer allemaal de finish gehaald. De ploeg van Meike in de tijd van 22.56 uur ( plaats 53 ) en de ploeg van Dennis in 23.27 uur ( 68 ). Daarna nog een overheerlijke maaltijd genuttigd. Ja en toen hebben we de boten nog opgeladen voor we aan de koffie, wijn en bier konden gaan. Volgens mij is er weinig gebruikt, iedereen was heel moe, ook de begeleiding.

Yvonne