Verrassing! Ze is er, de nieuwe C2X+.

Donderdag 13 februari heeft Alex van Roeiwerf Wiersma de boot afgeleverd, waarna de materiaalcommissie haar meteen heeft opgeriggerd. Maar wat gaat de nieuwe naam worden? Het Zwarte Water, de Scheur, er zijn al verschillende opties genoemd. Binnenkort mogen de leden nieuwe namen voorstellen. Snel meer!

Onder de naam Dreamteam haalden op woensdag 14 augustus negen Rijnmonders een houten 8+ op, geschonken door studentenroeivereniging Asopos. Het feit dat ze nooit met elkaar geroeid hadden was voor het Dreamteam geen beletsel om de tocht van 41 kilometer van Leiderdorp naar Rotterdam welgemoed te aanvaarden.

Sluiswachter Jacqueline van de Bergsluis aan het Noorderkanaal stond met de verrekijker op de uitkijk om dit team met eigen ogen te aanschouwen. De 8+ zal worden omgebouwd tot de 8x+ om de huidige dubbel-acht te vervangen.

Vanwege haar jarenlange enthousiaste inzet als vrijwilliger voor de roeivereniging Rijnmond heeft Han Brentjes op 15 september 2018 de Erasmusspeld ontvangen uit handen van wethouder Sven de Langen.

 

Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die zich vrijwillig en langdurig op sociaal, cultureel, sportief of economisch gebied hebben ingezet voor de samenleving. Han Brentjes kreeg de gemeentelijke onderscheiding uit handen van wethouder Sven de Langen (Onderwijs, Jeugd en Zorg), bij de viering van het 35-jarig jubileum van Roeivereniging Rijnmond.


Het diner bij Oud Verlaat was erg gezellig en er werd weer heerlijk gekookt. Het was een prachtige zomerdag voor de roeiers en een mooie avond voor iedereen. Op deze foto vindt een pan mosselen zijn bestemming.

Ook dit voorjaar kan de middelbare schooljeugd weer bij ons kennis maken met een 'tweede sport'. Met schoolroeien kunnen ze ervaren hoe het is om synchroon samen te werken voor snelheid en balans.
Het Lyceum Rotterdam (LMC) heeft 2 groepen van 12 gemotiveerde leerlingen voor drie weken aan ons toevertrouwd. 

Mooi weer, een geweldig vrijwilligersteam van instructeurs en enthousiaste leerlingen maakten de lessen succesvol èn bijzonder leuk. Na een ultrakorte training in de roeibak kon op beide eerste dagen met inzet van vier boten en acht instructeurs de hele groep tegelijk het water op. Elke week ging het roeien met sprongen vooruit. Ook het stuurwerk en de commando voering ging uitstekend. "Slippen en vallen"  voor een brug werd door Tom goed toegepast bij een bezoek met de boot aan het stads centrum. Dat hij daarna dwars door de fontein heen stuurde op het breedste deel van de Rotte is dus waarschijnlijk opzet geweest. Na de lessen hielpen de leerlingen onze instructeur-vrijwilligers uitstekend met het keurig opruimen van het materieel. Het school programma met 3 sportkeuzes heeft heel goed uitgepakt. De roeiers kwamen echt om te roeien! Dat werd verrassend mooi teamwerk met onze instructeurs.
Het fotoverslag is

Onder een nog wat voorzichtige lentezon was het op 10 en 11 maart weer schoonmaken geblazen. Van bak tot dak en van boot tot sloot onderging de hele vereniging een frisse beurt.


Onder leiding van Marijn Rietveld lieten velen van onze leden en maar liefst 35 vrijwillige studenten geen vuiltje of stofje liggen. De NLDoet klusactie leverde zo een flinke bijdrage aan dit schoonmaakweekend.

Afbeeldingsresultaat voor nldoet logo
Zelfs tandenborstels kwamen eraan te pas om de kleinste kieren te reinigen. Roeivereniging Rijnmond is weer helemaal klaar voor een schitterend roeiseizoen.

 

._.

De 8* in onderhoud .Nadat de boot helemaal is opgeknapt geschuurd gelakt en opnieuw is opgeriggeerd en afgesteld werd er donderdag 16 november een proeftocht georganiseerd .


Net van het vlot vertrokken werd er geconstateerd dat er een scheur in het spant zat .Een plaats werd opgeofferd en de tocht naar oud verlaat kon doorgaan .Tijdens deze tocht werden geen afwijkingen meer geconstateerd en was het voor een ieder een feestje om in de 8* te roeien .Na deze tocht  werd de 8* zodanig in de loods opgeborgen dat de mannen van de materiaal commissie zie foto Marijn Paul en Rob deze boot weer konden repareren .

En dat gebeurde zeer vakkundig . Volgende week nogmaals een proeftocht .Ik ben er van overtuigd dat deze dan 100% goed zal zijn . RC

De donderdag roeiers die jarenlang koffie, thee en tosties bediend kregen hielden een afscheidsreceptie voor InekeB, als dank voor de gezellige ontvangsten na het roeien. Na 14 jaar cateren vindt Ineke het tijd worden voor een nieuwe uitdaging, "maar jullie kunnen me hier nog vaker vinden".


In een speech werd Heintje Davids aangehaald maar dat is een beetje wensdenken misschien. Inie en Dinie kregen ons warm na een sneeuwbui op het water en hielden ons koel op een zonnig terras. Gelukkig, Diny gaat nog door en krijgt misschien een nieuwe assistent.  De donderdag inloop-roeien groep heeft in wisselende samenstelling zo'n 40 roeiers. Op deze afscheids ochtend