De wisselbokaal van het regiotoernooi voor schoolroeien Rotterdam is, in een mooie finale tegen LMC Slinge, door het Thorbecke Lyceum in de wacht gesleept.Op drie van de vier onderdelen bleven zij nipt voor op de sportieve concurrent.

 

 

De deelnemers van het Thorbecke Lyceum volgden afgelopen april vier schoolroei clinicdagen.

 

De deelnemers van het LMC Slinge volgden eind 2010 twee clinicdagen. Wegens de ijsgang in december hadden deze leerlingen nog nooit buiten geroeid. In de uren voor de wedstrijd konden zij alsnog in de praktijk oefenen, intensief begeleid door de vrijwilligers-instructeurs van rv Rijnmond.

Bijzonder knap hoe snel de LMC teams vaart in de boot kregen en het de meer ervaren Thorbecke-deelnemers nog lastig maakten op het water.
Op de binnencircuits was LMC sterker op de Concept trainers. Thorbecke won nipt op het  onderdeel theorie en was de meerdere op het snelheids circuit, behendigheids circuit en bakroeien met soms kleine verschillen.

Het Thorbecke Lyceum had een moedige en waardige tegenstander aan LMC Slinge in deze finale en kon trots zijn op de winst van de beker en de wisselschaal voor de regiokampioenschappen schoolroeien Rotterdam!

Een fotoreportage staat hier en wordt binnenkort aangevuld met extra materiaal.

Gefeliciteerd Thorbecke en LMC met de behaalde prijzen!

Het organiserend team van RV Rijnmond.


Nadere informatie voor de pers:

De finale-wedstrijden werden gehouden op donderdag 16 juni 2011.

De regiokampioenschappen schoolroeien Rotterdam zijn een initiatief van de vier Rotterdamse roeiverenigingen Skadi, Nautilus, Rijnmond en Maas.  Het logo toont op het schild de roeibladen van de vier verenigingen.

De organisatie van het toernooi is bij toerbeurt in handen van een van deze verenigingen. In 2011 is dit Roei Vereniging Rijnmond. Meer over de opstart van het schoolroeien bij rv Rijnmond vindt u in de persmap op onze site (vermeld onder dit artikel).

Scholen die geinteresseerd zijn in een roeiclinic voor de leerlingen kunnen zich daarvoor aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De afbeeldingen bij dit persbericht kunnen worden geplaatst.

Meer informatie over dit persbericht en de gehouden wedstrijden kunt u opvragen bij:

Steven Hoogslag, 0655-872341 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.