De 1ste marathon in 2020 is weer geroeid. Dit ivm het corona gebeuren. Dit was de Coppelstock marathon te Voorne Putten. Deze marathon ging over het Brielse meer dan naar de Brielle door een recreatie park en retour, totaal over een afstand van 50 km. Aan deze marathon deden 3 Rijnmond teams mee. Deze ploegen deden het prima in een veld van 13 ploegen. De ploeg met PaulK, MiekeC, LiaH en ArieH in een boot C3* eindigde in een tijd van 5u38. Ploeg BertS, DennisT, SietskeT, RoelC en LiesbethvdS in een boot C4* in een tijd van 5u47. HansJ gast bij een Nautilus ploeg boot wherry in een tijd van 6u24. Ploeg PaulvH, CarlaD, JokeL, JannieH en ElineV in een boot C4* in een tijd van 6u35. Na afloop werd er door de organisatie een heerlijke pizza geserveerd al met al een prima geslaagd evenement, Een compliment aan de organisatie. Na afloop werden de boten weer opgeladen en afgeladen bij Rijnmond. Dit getuigt weer van een grote samenhorigheid bij Rijnmond. De wedstrijdcommissie.

Op zondag 23 Augustus was de Magnum marathon te Amsterdam over een afstand van 58 km. Aan deze marathon deed mee een Rijnmond ploeg met een boot C2*. Te weten captain Hans met 2 leden let op!!! die net waren afgeroeid Elske en Anthony. En dan te weten dat deze marathon maar liefs over 58 km ging met moeilijke omstandigheden veel wind. Maar deze 2 debutanten in het marathon roeien deden het voortreffelijk.
Dit team roeide deze marathon moeiteloos uit. Dat belooft wat voor de toekomst. Nogmaals gefeliciteerd namens de wedstrijdcommissie met dit resultaat. De Wedstrijdcommissie

De weersvoorspelling beloofde niet veel goeds fikse regen buien en heftige windstoten. Toch ging Rijnmond met goede moed van start. Na het vaarklaar maken en na het stuurlieden overleg vertrokken 33 teams om deze marathon te voltooien. Tijdens de stuurlieden overleg werd bekend gemaakt dat er een alternatieve route zou worden gevaren. De route over de Kaag en het Braamsemermeer was met deze weersvoorspelling te gevaarlijk. Voordeel men behoefde geen reddingvesten aan en de route werd ingekort van 58km > 51 km. 2 Teams van Rijnmond deden aan deze marathon mee. De Merwede met ThereseB EllenB PaulK MiekeC RinusC. De Dordtse Kil met LiaH HugoN BenL CockE en HansJ.

De Rijnland marathon gaat o.a door Leiden over de Kaag door Warmond Katwijk Noordwijk
Aan deze marathon deden 16 teams mee waaronder 3 Rijnmond teams.
Team Merwede met PaulK, PaulH, CarlaD, Mieke en RinusC
Team De Dordtsekil met RegiH, AnkeV, SietskeT, IneK en DiniW
Team de Devel met BertS, LiaH, en JeanettePauw en HansJ

Het was vroeg opstaan om gezamenlijk aldaar de boten vaarklaar te maken .
Om 8,30 u werd het startschot gegeven onder werkelijk uitstekende weersomstandigheden .
Nadeel van het prima weer was dat er veel recreatie boten op het water waren die voor ons roeiers wat overlast bezorgden .
Maar Rijnmond trok zich daar niet veel van aan maar roeide onverminderd door .
Ondanks dat er een paar verkeerde afslagen werden genomen kwamen alle Rijnmond ploegen ruim op tijd binnen.

Het zit er weer op de weerribben marathon die deze keer onder prima weersomstandigheden werd geroeid . Aan deze marathon deden maar liefs 90 teams mee waaronder 5 Rijnmond teams . Vrijdag morgen werden de boten van de riggers ontdaan en opgeladen en daarna werden de boten door Paul (voor de eerste maal) naar Steenwijk gereden.

Aldaar werden de boten afgeladen in het weiland gelegd en weer van riggers voorzien. Dank aan de

Rijnmonders die daar de helpende hand hebben uitgestoken.
Zaterdag morgen vroeg kwamen alle Rijnmonders bij elkaar om zich voor te bereiden op wat komen zou. Zelfs waren er Rijnmonders bij die voor het eerst deze klus wilden klaren. Al met al ging dat prima de boot van captain Jacob Jan kwam zelfs binnen de 6 uur binnen de boot van Paul Kaan ruim binnen de 7 uur en de andere teams van PaulvH, Marijn en Hans volgden op korte afstand net na de 7 uur.

Na afloop volgden weer de verhalen wat er allemaal

Zaterdag 22 December werd er door RIC Amsterdam de midwinter marathon georganiseerd; een marathon ( niet ) voor watjes. Aan deze marathon deden 3 Rijnmond ploegen mee. Rijnmond 1 bestaande uit Marijn, Jarl, Hans B, Wilma en Cock. Rijnmond 2 bestond uit HansJ, Arie, Lia, Tom en Jan. Rijnmond 3 met Paul, Jacob Jan, Ellen, Mieke en Rinus.

De route was door een stremming gewijzigd in plaats van 54 km moest er nu ruim 56 km worden geroeid. Van dit totaal aantal kilometers moest 34 km heen en weer over de Amstel naar Uithoorn en terug, daarna nog 22 km door de Amsterdamse grachten. Alle Rijnmond teams deden het uitstekend, Rijnmond 1 noteerde een tijd van 7u46m, Rijnmond 2 7u23m en het Rijnmond 3 team een tijd van 6u17m.

Al met al waren alle Rijnmond teams tevreden over hun prestatie, dit in een veld van 75 deelnemende teams. Rest te vermelden dat in team 1 en team 2 respectievelijk HansB en JanG een uitzonderlijke prestatie leverde om deze marathon zonder problemen uit te roeien. Nadat de boten weer op geladen waren, volgde het diner. Daarna vervolgde ieder met een tevreden gevoel de thuisreis.

De wedstrijd secretaris

Test