introductie

lid worden?

jaarprogramma

lesprogramma

roeicommissie

nieuws

verenigingsblad

toerroeien

wedstrijden

vrijwilligers

route

contact

 

  WEDSTRIJDROEIEN    

Naast het roeien van toertochten wordt er uiteraard ook getraind voor het meedoen aan wedstrijden. Er zijn diverse groepen die zich elk met eigen ambities en doelstellingen voorbereiden op wedstrijden. Op deze pagina vind je nieuws en algemene informatie over wedstrijdroeien bij Rijnmond.

Er zijn wedstrijden in vele vormen. Je kunt meedoen omdat je wilt winnen of omdat je het wedstrijdelement aanspreekt en leuk vindt om mee te doen. Je kunt korte of lange afstanden (marathonroeien) afleggen, dichtbij of ver weg.

Interesse?
Ben je ge´nteresseerd in het roeien van wedstrijden?  Roeiers kunnen zich aanmelden bij de wedstrijdcommissie. Zij zullen je verder informeren, en proberen je in te delen bij andere wedstrijdroeiers.

In het algemeen geldt dat je in elk type boot kunt deelnemen aan wedstrijden, zolang je bent afgeroeid.  Er zijn ook wedstrijden die zich uitdrukkelijk richten op beginnende roeiers, zie bij voorbeeld het Zuid-Hollandklassement hieronder.  Naarmate je verder komt, wordt het vanzelfsprekender om in glad materiaal te roeien, in skiffs of boten zoals bij voorbeeld de IJssel II of de IJzer.  Hiervoor moet je ook zijn afgeskifft.

Wedstrijd achter de rug?
Als je hebt meegedaan aan een wedstrijd, dan komen de uitslagen op deze website te staan.  Een sfeerimpressie, foto's, enz. zijn zeer welkom als opluistering van deze pagina's.

Zuid-Hollandklassement
Voor beginnende roeiers is er een speciaal klassement in het leven geroepen, het Zuid-Hollandklassement.  Hierin kunnen roeiers deelnemen die nog maar kort aan het roeien zijn.  Daarom zijn enkele laagdrempelige wedstrijden uitgezocht waarin je kunt meedoen in dit klassement.  Het klassement staat open voor alle leeftijden, maar is bedoeld om kennis te maken met wedstrijdroeien.  Meer informatie vind je op een speciale website.

Algemene informatie
In de wedstrijdkalender staat het overzicht van wedstrijden waaraan je zou kunnen meedoen.  Voor wedstrijden die landelijk worden uitgeschreven, geldt het wedstrijdreglement van de KNRB.  Een kopie hiervan ligt ter inzage in de bestuurskamer.


De wedstrijdcommissie,

Ivo Timmermans (ivo@lychnis.net)

WEDSTRIJDKALENDER

WEDSTRIJDVERSLAGEN

 

Nieuws en uitslagen

Elfstedentocht 2010
(verslag Jan Groeneveld)

Na talrijke trainingen en verwoede voorbereidingen ging men goedgemutst naar
Friesland. Voor de damesploeg was het
Lees meer...

Proteus-Eretes in 't Lang: deelname is vervallen
De ploeg die wilde meedoen aan de PEiL heeft de andere deelnemers ervan weerhouden om zich in te schrijven.  Zij (Dammy, Andre, Gerrit, Roel) waren de enigen in de Ervaren heren C4+-klasse; de wedstrijdleiding heeft daardoor dit veld laten vervallen.

AA-race 2010
De wedstrijdploeg heeft een geslaagde wedstrijd gevaren, en heeft daarbij een hele goede tweede (DV1x: Mieke) en derde (HV4*: Patrick, Jeroen, Richard en Mark) plaats weten te bemachtigen.
Lees meer...

IRottecompetitie 2010
De laatste editie van de Rottecompetitie 2009-2010 is gevaren, met goed resultaat voor de roeiers van Rijnmond.
Lees meer...

Hit of the River 2010
RV Rijnmond nam deel aan de Head of the River 2010 met nieuw materiaal. Onze fonkelnieuwe wedstrijd-4x+ met afgetrainde roeiploeg stond scherp voor lees meer...