House of Power, poëzie in beweging. Een verslag van CoenL

House of power verzorgd door ene Herman, 70 jaar? Zet een ogenschijnlijk eenvoudig parcours uit. Als we deze voor een tweede maal langsgaan, ga ik op sommige onderdelen echt stuk. Alle oefeningen gericht op rompbalans, benen en coördinatie. Het ogende eenvoudige parcours, dat uiteindelijk je vertrouwen verbleekt.

Balancerend met de billen op de vloer, voeten ervan af een medicijnbal over de breedte as verplaatsend. Dat wat aanwezig was aan spieren, pijnlijk eindigt. Touw uiteinden, gelijkende op het klimtouw in de handen. Creëren van golvende vormen. Spieren, pezen welke de bewegende delen van de armen bijeen houden, verscheuren.  

Kettle bell; zes kilogram gevat in de linker hand. Het geheel naar de rechter zijde bewegende, alwaar de rechter arm van het lichaam gehouden, de open hand de bell opvangt. Ondersteunend de beweging terug maakt, de linker arm achter het lichaam langs, de bell word overgedragen. Het ritueel zich, zei het tegenover gesteld, zich herhaalt. Natuurlijke krachten zich dusdanig ontwikkelen zodat het lijkt of de kettlebell horizontaal, cirkelvormig zweeft.

Er worden 2 oefeningen aan het parcours toegevoegd: Hangende aan 1 sport van het klimrek dat schuin van de wand is geplaatst. De benen ingetrokken, het lichaam met als scharnierpunt de armen een kwartslag naar rechts verdraaien. Terug naar de uitgangspositie om vervolgens dit ritueel over links uit te voeren. 2,5 rondje. Ondanks een onderbroken nachtrust, mij er doorheen geslagen. Thuis aangekomen omarmd mij spierkramp en pijntjes.  

Verrast verlaat ik in redelijke doen het bed.

(House-of-Power is een wekelijkse trainingsavond voor roeiers, verzorgd door Herman Wilton.)