Roeivereniging Rijnmond: Lekker Rotterdams

De sfeer op Roeivereniging Rijnmond is moeilijk in één woord te vangen, maar ‘gezellig’ komt al dicht in de buurt. De vereniging is ontstaan nadat de gemeente Rotterdam stopte met het geven van roeilessen op de Crooswijksebocht. Om deze roeilessen te kunnen geven, had de gemeente een loods en waterbak gebouwd. Toen de loods en waterbak, en daarmee de roeilessen, dreigden te verdwijnen, kwamen er een aantal gemotiveerde roeiers samen om roeien aan de Crooswijksebocht te redden. In 1983 werden daarom Roeivereniging Rijnmond - en onze zustervereniging Stichting Roeivalidatie - opgericht. Onze ontstaansgeschiedenis is ook nog altijd voelbaar bij Roeivereniging Rijnmond: altijd bereid om mensen te leren roeien of te helpen, niet benauwd voor vernieuwing en gewoon lekker Rotterdams.

Sinds de oprichting heeft Roeivereniging Rijnmond als sportclub sterk ontwikkeld. De vloot bevat inmiddels meer dan zeventig roeiboten waarmee alle takken van de roeisport beoefend kunnen worden. Daarnaast bezit Rijnmond een tiental kano’s. Op de roeivereniging kan je terecht als je intensief wil sporten of als je eens in de zoveel tijd een stuk op de prachtige Rotte wilt varen. Alleen óf in ploegverband, of van allebei een beetje. Het komt er op neer dat je het roeien op je eigen manier kan invullen. De roeivereniging draait op een groot aantal vrijwilligers die je leren roeien, begeleiden in voorbereiding van een roeiwedstrijd of tourtocht, die je wegwijs maken op onze vereniging.

Iets waar wij ontzettend trots op zijn, is onze status als Marathonkampioen van Nederland. Onze vereniging heeft in het jaar 2019 de meeste kilometers op roeimarathons afgelegd, maar liefst 11.776 kilometers! In de Nederlandse roeiwereld staat Rijnmond bekend als een vereniging die ontzettend ontwikkeld is op het gebied van duursport.

Om nog maar wat voordelen van het roeien te noemen:

  • Roeien is voor alle leeftijden. We hebben leden tussen de elf en negentig jaar.
  • Je bouwt rustig een goede conditie op.
  • Je sport buiten en kan daarom genieten van De Rotte Als je het te koud of te regenachtig vindt, kan je altijd gebruik maken van onze uitgebreide trainingsruimte.
  • Roeien kan het hele jaar door: buiten én binnen.
  • Je kan recreatief- of wedstrijdroeien
  • Je kan ook roeien met een handicap, hierin is onze zustervereniging Stichting Roeivalidatie gespecialiseerd.

 Zou je een keertje willen komen kijken op Roeivereniging Rijnmond, stuur dan een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Op deze pagina lees je meer over een lidmaatschap bij RV Rijnmond.

Sportplus-predicaat

Roeivereniging Rijnmond behoort tot een select groepje Rotterdamse sportverenigingen dat het predicaat 'sportplusvereniging' mag dragen. Het predicaat wordt uitgereikt door Rotterdam Sportsupport, de organisatie die alle Rotterdamse sportverenigingen ondersteunt. Tijdens de toetsing voor het predicaat wordt er onder meer gelet op de algemene vitaliteit van en het veilige sportklimaat op de vereniging, maar ook op de maatschappelijke rol die de vereniging in de wijk en de stad speelt. Wil je meer lezen over het predicaat? Bezoek dan de website van Rotterdam Sportsupport

Ereleden

Bestuur en leden van RV Rijnmond zijn veel dank verschuldigd aan de grote inzet van alle vrijwilligers. Bijzondere vermeldingen:

  • de heer Eric Geill, architect en ontwerper van het verenigingsgebouw aan de Crooswijksebocht 100.
  • mevrouw Han Brentjes, coördinatrice en organisatrice, jarenlang actief op alle denkbare gebieden voor onze vereniging.
  • de heer Dick van Brummelen, bestuurslid en materiaalcommissaris met langdurige en volle inzet voor de vereniging.
  • mevrouw Henny Stigter, jarenlang in diverse termijnen secretaris met grote inzet voor de vereniging.

Website

Roeivereniging Rijnmond is al jaren lang online te vinden, onze website heeft al vele vormen gekend. Als je wilt zien hoe dat er uit zag, klik dan hier voor Website 1.0.

Het Rijnmond Clublied

Op de Boezem en de Rotte
Zie je Rijnmond daaglijks sporten
In een kleine of grote boot
’t is een magnifieke vloot

Refrein:
Bakboord, stuurboord, halen strijken,
Rijnmond die zal nooit bezwijken
Langs de molens, tussen ’t riet
Rijnmond is’t die geniet

Beperkingen zijn geen probleem
Een ieder heeft er minstens één
’t zal geen twintig knopen gaan
Rijnmond die komt altijd aan

Refrein
Bakboord, stuurboord, halen strijken,
Rijnmond die zal nooit bezwijken
Langs de molens, tussen ’t riet
Rijnmond is’t die geniet

Tekst: Rob Groen
Wijze: Berend Botje