Roeien bij Rijnmond is ontzettend leuk!

🚣‍♀️ Lekker op het water sporten.

💪 Binnen trainen in het krachthonk met slecht weer.

🏆 Meedoen met wedstrijden in de regio.

🎆 Vanaf 11 jaar, tot 18 jaar.

Trainen?

⏰ Op zaterdag van 09:00 tot 11:00 uur.

🚣 Alleen of met anderen in de boot.

👩‍🏫 Tijdens de training krijg je tips over het roeien.

Roeien proberen?

📧 Stuur een mail naar de Leden Coördinator: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

🗓️ Spreek af op welke zaterdag je komt sporten, je ouders kunnen komen kijken (als je dat leuk vindt).

🚣‍♀️ Proefles!

😁 Als je het leuk vindt, kan je zes introductielessen volgen: je leert de basis van het roeien.

😄 Vind je roeien na de introductie nog steeds cool? Dan kan je lid worden van de roeivereniging.

🤔 Kan je al roeien? Laat het de Leden Coördinator weten, dan houden we daar rekening mee tijdens de proefles!

Voor ouders: Kennismaking met roeien

Onze jeugdleden trainen op zaterdagochtend van 09:00 uur tot uiterlijk 11:00 uur. De jeugdleden trainen in verschillende boten, van een éénpersoonsboot tot achtpersoonsboten. Met slecht weer, zoals onweer, ijs of storm, trainen we in het krachthonk. De roeiers worden begeleid door onze jeugdcoaches en -instructeurs. 

Als jouw kind geïnteresseerd is om een proefles te volgen, kan jij of jouw kind een mail sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Samen met de Leden Coördinator plannen jullie een proefles in. De proefles vindt tijdens de reguliere training op zaterdag plaats, zodat jullie kennis kunnen maken met de jeugdgroep. 

Wanneer jouw kind na de proefles graag doorgaat met roeien, kan je kind zes introductielessen volgen. Tijdens de introductielessen leren we de basis van het roeien aan. Het introductieprogramma kost € 60,00 (pinbetaling voorafgaand aan de eerste les). 

Na het introductieprogramma hopen we natuurlijk dat jouw kind lid wil worden van de roeivereniging. Als jeugdlid sport jouw kind op de zaterdag met de andere jeugdroeiers, tijdens de trainingen blijven de jeugdcoaches en -instructeurs tips geven om de roeitechniek te blijven verbeteren. Eens in de zoveel tijd gaan de jeugdroeiers naar een competitiewedstrijd in de regio. 

Financiële hulp bij het betalen van contributie: Jeugdfonds Sport & Cultuur

Wanneer het financieel niet haalbaar is om de contributie voor het jeugdroeien te betalen, kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur een oplossing bieden. Het Jeugdfonds kan het lidmaatschap voor jeugdleden (tot en met 17 jaar) vergoeden. De aanvraag voor deze vergoeding loopt via contactpersonen van het fonds, dit zijn leerkrachten, maatschappelijke werkers of buurtcoaches. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, wordt de contributie direct aan Roeivereniging Rijnmond betaald. Wil je meer lezen over het fonds? Ga dan naar de website van Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam

De aanschaf van sportkleding kan financieel ook lastig zijn. Gemeente Rotterdam stelt het Jeugdtegoed beschikbaar aan kinderen (tot en met 17 jaar) van de ouders niet meer dan 110% van het wettelijk sociaal minimum verdienen. Wil je meer weten over het Jeugdtegoed? Bezoek dan de website van Jeugdtegoed