Uitbreiding terras

De sloopwerkzaamheden ter voorbereiding van de uitbreiding van het terras zijn begonnen!

Het Rode kruis heeft uw hulp nodig

Heb je een geldig EHBO-certificaat? Dan ben jij de komende week (weken) écht onmisbaar!

Jouw hulp is hard nodig voor het ondersteunen van de noodopvanglocaties in onze regio waar momenteel mensen uit Oekraïne worden opgevangen.

Het Rode Kruis verzorgt naast de veldbedden voor divers sporthallen ook de EHBO en een luisterend oor op twee locaties. We kunnen dit niet alleen en daarom zoeken we de samenwerking op met verenigingen om gezamenlijk deze hulpverlening uit te voeren.

Het werk van een EHBO’er in de noodopvang:

  • Je bent zichtbaar en stelt je benaderbaar op
  • Waar nodig verleen je eerst hulp en/of verwijst door naar een arts
  • Biedt een luisterend oor en helpt mensen als ze hulpvragen hebben (zorgt dat ze bij de juiste persoon terecht komen)
  • In sporthal de Wielewaal verzorgen we ook de registratie van de vluchtelingen

Locaties:

  1. Sporthal de Wielewaal in Rotterdam-Zuid, dit is een doorstroomlocatie. 
  2. Sporthal de Wissel in Ridderkerk, hier verblijft de komende week een groep 150 vrouwen en (kleine) kinderen.

Ylona Färber
Coördinator Hulpverlening Rotterdam-Rijnmond

@: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
M: 06 34 49 38 95

Het Nederlandse Rode Kruis
District Rotterdam-Rijnmond
Mauritsweg 37, 3012 JV Rotterdam
www.rodekruis.nl

Roeisoep!

De kantine is weer open en aanstaande zaterdag, 29 januari, vieren we dat met een kruidige Harira-soep, met gebakken citroenschijfjes, safraan en Turks brood. Die gaat er vast wel in na de Rotte Roei Competitie!

Alle deelnemers veel succes!!

De kantinecommissie

Bedankje voor onze vrijwilligers

Ook dit jaar worden onze vrijwilligers weer in het zonnetje gezet en verrast met een cadeautje. Diverse Rijnmondleden waaronder Carla en Marije brachten de lekkernij rond 

Werkweekend 23 en 24 oktober 2021

Hallo roeiers,

Vandaag werkweekend, en gewerkt werd er!! Veel schoonmaakactiviteiten zowel binnen als buiten werd er hard gewerkt. Binnen werd de bestuurskamer onder handen genomen o.a. door Henny, de kleedkamers, toiletten, loods enz.

Buiten werd er geveegd, geruimd, gezeemd, boten van binnen en buiten gepoetst. Gelukkig waren er weer veel Rijnmonders die met volle overtuiging en energie er tegen aan gingen, hulde!

In de keuken waren we, helaas, met z'n drieën, 's morgens kwam er 1 niet opdagen voor de bardienst en 's middags helemaal niemand! Gelukkig waren wij, Anneke, Els en ondergetekende, niet te beroerd om wat langer te blijven. We hebben weer veel broodjes gesmeerd, liters soep uitgeserveerd evenals koffie, thee, tostí's. 

Kortom het was een welbestede zaterdag op de roeivereniging.

Roeigroet, Marijke

In memoriam Dirk (Dick) van Brummelen

Op 2 oktober jl. overleed Dick van Brummelen in de leeftijd van 89 jaar. Dick was sinds 1 januari 2001 lid van onze vereniging. Hij was bestuurslid, en later ook materiaalcommissaris, tot 2010. In die periode zijn de Zwette, Meije en Tjonger aangeschaft. Na 2010 bleef hij als lid van deze commissie actief voor advies en hand-en-spandiensten.

Tijdens zijn bestuursperiode dreigde de sluiting van het verenigingsgebouw. Met veel inzet heeft Dick alle partijen achter zich gekregen, waardoor de accommodatie goedkeuring verkreeg en sluiting voorkomen werd. Fietsen, schaatsen en roeien waren zijn sporten en dan vooral de lange afstanden. Hij was deelnemer aan verschillende toertochten in het land en op hoge leeftijd ging hij nog in de skiff.

Wie van hem les kreeg, vond in hem een aimabele en geduldige instructeur. Roeivereniging Rijnmond ging Dick aan het hart. Vanwege zijn bijzondere verdiensten voor onze vereniging is Dick benoemd tot erelid.

We zullen hem missen en wensen Ineke, kinderen en kleinkinderen sterkte.

Subcategorieën