In memoriam Dirk (Dick) van Brummelen

Op 2 oktober jl. overleed Dick van Brummelen in de leeftijd van 89 jaar. Dick was sinds 1 januari 2001 lid van onze vereniging. Hij was bestuurslid, en later ook materiaalcommissaris, tot 2010. In die periode zijn de Zwette, Meije en Tjonger aangeschaft. Na 2010 bleef hij als lid van deze commissie actief voor advies en hand-en-spandiensten.

Tijdens zijn bestuursperiode dreigde de sluiting van het verenigingsgebouw. Met veel inzet heeft Dick alle partijen achter zich gekregen, waardoor de accommodatie goedkeuring verkreeg en sluiting voorkomen werd. Fietsen, schaatsen en roeien waren zijn sporten en dan vooral de lange afstanden. Hij was deelnemer aan verschillende toertochten in het land en op hoge leeftijd ging hij nog in de skiff.

Wie van hem les kreeg, vond in hem een aimabele en geduldige instructeur. Roeivereniging Rijnmond ging Dick aan het hart. Vanwege zijn bijzondere verdiensten voor onze vereniging is Dick benoemd tot erelid.

We zullen hem missen en wensen Ineke, kinderen en kleinkinderen sterkte.

Maatwerk Online op bezoek bij Rijnmond

Afgelopen vrijdag was het Rotterdamse online marketingbureau Maatwerk Online op bezoek bij Roeivereniging Rijnmond. Er werd een roeiclinic voor ze georganiseerd door een enthousiast Rijnmondlid dat daar werkt. De 'Maatjes' (zoals ze zichzelf noemen) gingen eerst enthousiast aan de slag in de bak en mochten vervolgens het water op. En dat beviel goed, ondanks een klein buitje! Wie weet zien we de Maatjes binnenkort weer op het water. Vind je het ook leuk om een roeiclinic voor het bedrijf waar je werkt te organiseren, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sportpluspredicaat verlengd

Onze roeivereniging is erg trots op de status van Sportplus-vereniging, een status die aangeeft dat we een gezonde vereniging zijn. Zo hebben we onze financiën en juridische zaken op orde, bieden we een veilig sportklimaat en staan we graag open voor nieuwe (maatschappelijke) initiatieven. Waar nodig staat Rotterdam Sportsupport ons bij en meerdere keren per jaar wordt gevraagd waar de vereniging ondersteund kan worden. Recent heeft een onafhankelijke commissie onze vereniging opnieuw getoetst en onze status wordt met twee jaar verlengd! Een mooi compliment voor alle tijd en energie die we met elkaar in onze vereniging steken.
 
Afgelopen woensdag kregen Hugo (namens het bestuur) en Julia (jeugdcommissie) het predicaat uitgereikt. Het predicaat hangt inmiddels op de vereniging!

Op de website van Rotterdam Sportsupport kun je meer lezen over de uitreiking én het Sportplus-predicaat. 
 

Trainingsruimte & Bak zijn schoon!

Dank aan de vrijwilligers van vanochtend! Door jullie inzet en schoonmaak-kunsten is de bak en de trainingsruimte schoongemaakt. De vloeren zijn gedweild en gestofzuigd, alle apparaten zijn stofvrij en zelfs de matjes hebben een extra schoonmaakbeurt gekregen. Het is weer hoog tijd om indoor te trainen! Volgende week zal de bak weer klaar voor gebruik zijn.

Let wel op de volgende gang van zaken in de trainingsruimte (maximaal 4 personen tegelijkertijd)!

  1. De Trainingsapparatuur staat 1,5 meter uit elkaar. Verplaats deze niet!
  2. Was je handen bij binnenkomst.
  3. Zet tijdens je training de ventilatie op de hoogste stand (5), zo komt er voldoende verse lucht naar binnen.
  4. Zet de deur naar de bak en eventueel de deur naar de loods open, zodat er meer verse lucht binnenkomt.
  5. Maak de contact onderdelen na gebruik schoon met de materialen die aanwezig zijn.
  6. Was na het trainen bij de gootsteen in de trainingsruimte je handen grondig met water en zeep. Droog je handen met een papieren handdoekje en gooi deze in de afvalbak. 

         

Klaar om de trainingsruimte te gebruiken? Oproep van de Materiaalcommissie

De bakrenovatie is zo goed als klaar! Volgende week wordt de bak weer gevuld en dan mogen we weer! Maar voordat we weer gebruik kunnen maken van de bak en de indoortrainingsruimte moet alles eerst goed schoongemaakt worden! Ook de trainingsapparaten hebben een lapje nodig. 

Oproep van de Materiaalcommissie voor vrijwilligers die hiermee kunnen helpen! Neem contact op met de materiaalcommissie via e-mail of meld je bij Paul van de Burgt! Des de eerder kunnen we weer binnen trainen...

Subcategorieën