Hoofdvlonder vernieuwd

In september zijn de planken van het hoofdvlonder vervangen door ondermeer MarijnR, JanG, RobG, PaulB, JuliaS en PeterR. Deze klus heeft ruim een maand in beslag genomen. De verwachting is dat het vlonder weer tien jaar mee kan.

Foto: Hans Bautz

PR op volle toeren

Maandag 10 augustus zat de werf vol met vergaderende mensen. Binnen was het te heet voor een goed verhaal. Dolle Klep, Facebook en website zijn weer van alle kanten bekeken en beklopt. Een stapel plannenkoeken ging er in als koek.

Geslaagd! juli 2020

Zaterdag 19 juli werden examens afgenomen en dat leverde 6 groene diploma's op!

Gefeliciteerd natuurlijk en voor een paar deelnemers komt een nieuwe kans. Maar nu eerst: roeien!

Aan het werk!

De MateriaalCie is bezig om de vlotten te renoveren. De huidige vlotten zijn nu meer dan 15 jaar oud. Enkele jaren terug werden kleine reparaties verricht. Deze keer worden de dekken grotendeels vervangen. Met nieuwe stringers in de lengte wordt de stevigheid vergroot. Omdat het roeien doorgaat (gelukkig!) wordt steeds na het werk het vlot gesloten.

Roeien: we mogen weer!

Iedereen mag vanaf 1 juli weer roeien!! En ook binnensporten op 1,5 m. Verder kan het clubgebouw, terras, terrein etc. ook weer in gebruik met de bekende restricties van 1,5 m.

Daarbij blijven alle bekende hygiene regels gewoon van kracht. Onze Corona-commissaris Joke Lodewijk maakt een update van het Corona-protocol wat later volgt. Maar nu alvast dank aan Joke voor het vele werk wat zij al aan Corona heeft moeten besteden. Ook Paul van de Burgt bedankt met het werk wat hij had aan voorbereidingen en uitvoering, de walkapteins die zich aanboden voor het weinige roeien wat nog wel mocht gebeuren, ontwikkelaar bootreservering Marc Simons en de kantinecommissie is ook al weer aan de slag gegaan. Het eerste bardienstrooster is ook alweer uitgegaan, graag jullie aller medewerking hieraan.

Vanaf 1 juli dus weer lekker sporten, buiten zijn en elkaar ontmoeten. Let’s go Rijnmond!

We hebben ook al weer gekeken hoe we de uitgestelde algemene ledenvergadering ergens in september kunnen gaan houden, tegelijk met de komst en het dopen van de nieuw aangeschafte boten. (Graag jullie ideeën voor passende namen?).

Met beste gezonde groeten voor iedereen,

Bestuur Rijnmond

Roeivereniging Rijnmond

Kano

Een van de voordelen van de kano is dat je in de vaarrichting kijkt. Ben je niet meer zo flexibel in je nek voor het achterom kijken in de Skiff dan kun je dus overwegen om een kano te pakken.

Hier wordt de kano afgesteld op de kant. Daarna op het water het waterdichte schort aan en richting de Irenebrug.

Onze kano groep maakt je graag wegwijs.

Subcategorieën