Nelo 2- een week op bezoek

We mochten weer een Nelo uitproberen, deze keer de 2-. Het is een opvallend licht roeiende boot die goed wendbaar is. Ook de starters Duurt en Ineke konden er vlot mee overweg.

Details als gemonteerde schoenmaat en afstelling van het voetenbankje vragen om aandacht maar die opmerkingen worden vast meegenomen bij een bestelling door de werf uit Portugal. 

Bij een korte baan wedstrijd stuurt de slag een 2 min. Voor ons Rotte parcours zou het beter zijn als de boeg het roer van de Nelo kan bedienen.

Onze huidige 2- de IJzer staat zeker niet in de schaduw van dit model en zal op snelheid misschien zelfs de winnaar zijn. Een completer overzicht van de ingekomen reviews zal bij onze materiaal commissie worden verzameld.

Het oarsen is weer in de lift bij RV Rijnmond en dat is een goede ontwikkeling te noemen. Het is bij oarsen een uitdaging om met zorgvuldige aandacht in elk detail van de roeihaal samen tot balans te komen. SH

Boten op proef

Vanaf zaterdag 27 maart zijn er 2 boten op proef op de vereniging. Twee weken later worden ze weer opgehaald. (Gebruik de hakbladen van de Schelde.)

Het zijn een skiff en een 2x van een nieuwe botenbouwer Nelo, uit Portugal. Dit is een kano bouwer die in 2016 is gestart met het maken van roeiboten.

Ouwe Gouwe

De C2x+ "Gouwe II" wordt deze week opgehaald door een nieuwe eigenaar.

 Iedere Rijnmonder heeft er in geroeid....

 en velen hebben er hun Friese Elfstedenkruis mee verdiend... De boot wordt geheel vaarklaar afgeleverd en de Elfsteden roeimarathon plaatjes komen op een plaquette in ons clubhuis.

Stuurboord wal

Door het vele ongestuurd roeien dit jaar zijn er wat aanvarings schades geweest. Een aanvaring tussen ongestuurde boten is met pech al gauw met een kilometer of twintig. Soms eindigde dit ook met letsel.

Willem en Duurt, 1 oktober 2020.

Hou stuurboord wal dan is de kans op letsel al een stuk kleiner. De materiaalcommissie doet wonderen om alles weer vlot te krijgen.

Diverse app-groepen helpen je om in teams te gaan roeien. Wil je bij een appgroep aanhaken meld je dan even bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Rijnmond zoekt tennisballen!

Een aantal weken geleden hebben we een aantal nieuwe boten gedoopt. Vorige week heeft de Materiaal Commissie moeten constateren dat er lakschade op deze boten zit: door gebruik, maar óók door transport. Hoewel we steeds meer boten hebben, blijft de opslagcapaciteit in de loods hetzelfde. Boten liggen daardoor steeds dichter op elkaar. Het kan dus wel eens gebeuren dat een boot bij het uittillen contact maakt met andere boten.

Om schade aan beide boten te verminderen, wil de Materiaal Commissie graag tennisballen om alle dollen gaan doen (zie foto). De tennisballen zullen voorkomen dat de dollen beschadigd worden óf krassen zetten op een andere boot. De vraag aan jou als lid is de volgende: heeft u nog oude tennisballen in uw garage, schuurtje, rommelhok? Zo ja, lever ze dan in op de roeivereniging! De inzamelbakken staan tegenover de inschrijftafel in de loods, op beide staat 'ballenbak'.

Botenaflevering

Vrijdag 14-08 een mooie bezorging van Wiersma met onze nieuw skiff en dubbel 2, Julia Stam en Paul van de Burgt mochten de nieuwe boten in ontvangst nemen.

Tijdens de ALV van september zullen de boten officeel gedoopt worden, weet je een leuke naam stuur het op naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..