NLDoet actie op zaterdag 16 maart

Leerlingen van het Melanchthon hielpen dit jaar weer mee met onze NLDoet actie. Er werd geveegd en gepoetst in de loods en op het terrein.

Dank aan de leerlingen en aan het Oranjefonds voor de geboden hulp!

Onze inpandige parel: de roeibak

Na het slopen van de houten roeiaccomodatie van de gemeente Rotterdam is ons huidige clubgebouw om de bestaande roeibak heen gebouwd. Onze roeivereniging is een van de vier in Nederland die een binnenbak bezitten. Er is in Rotterdam nóg een binnenbak, namelijk op de Erasmus universiteit, maar daarover is inmiddels een vloer gelegd.  

De roei ervaring wordt benaderd doordat met echte riemen gewerkt kan worden en deze ook drijven op de juiste afstelhoogte. Met de bovenloop kraan is de bak ook geschikt voor het trainen van mindervaliden die niet zelfstandig in- en uit kunnen stappen.

De onderheide bak is opgeleverd in 1967 en bij de opening nam wethouder Roel Langerak plaats voor een proefles. In de loop der jaren zijn vele renovaties uitgevoerd. In 2021 werd beton hersteld en de bak opnieuw in de lak gezet. De binnenbak houdt een belangrijke functie en wordt veel gebruikt. Voor het huren van de bak is veel animo van andere verenigingen.  

Hieronder een impressie van de roeibak door de jaren heen. -SH-

Nelo 2- een week op bezoek

We mochten weer een Nelo uitproberen, deze keer de 2-. Het is een opvallend licht roeiende boot die goed wendbaar is. Ook de starters Duurt en Ineke konden er vlot mee overweg.

Details als gemonteerde schoenmaat en afstelling van het voetenbankje vragen om aandacht maar die opmerkingen worden vast meegenomen bij een bestelling door de werf uit Portugal. 

Bij een korte baan wedstrijd stuurt de slag een 2 min. Voor ons Rotte parcours zou het beter zijn als de boeg het roer van de Nelo kan bedienen.

Onze huidige 2- de IJzer staat zeker niet in de schaduw van dit model en zal op snelheid misschien zelfs de winnaar zijn. Een completer overzicht van de ingekomen reviews zal bij onze materiaal commissie worden verzameld.

Het oarsen is weer in de lift bij RV Rijnmond en dat is een goede ontwikkeling te noemen. Het is bij oarsen een uitdaging om met zorgvuldige aandacht in elk detail van de roeihaal samen tot balans te komen. SH

Boten op proef

Vanaf zaterdag 27 maart zijn er 2 boten op proef op de vereniging. Twee weken later worden ze weer opgehaald. (Gebruik de hakbladen van de Schelde.)

Het zijn een skiff en een 2x van een nieuwe botenbouwer Nelo, uit Portugal. Dit is een kano bouwer die in 2016 is gestart met het maken van roeiboten.

Ouwe Gouwe

De C2x+ "Gouwe II" wordt deze week opgehaald door een nieuwe eigenaar.

 Iedere Rijnmonder heeft er in geroeid....

 en velen hebben er hun Friese Elfstedenkruis mee verdiend... De boot wordt geheel vaarklaar afgeleverd en de Elfsteden roeimarathon plaatjes komen op een plaquette in ons clubhuis.

Stuurboord wal

Door het vele ongestuurd roeien dit jaar zijn er wat aanvarings schades geweest. Een aanvaring tussen ongestuurde boten is met pech al gauw met een kilometer of twintig. Soms eindigde dit ook met letsel.

Willem en Duurt, 1 oktober 2020.

Hou stuurboord wal dan is de kans op letsel al een stuk kleiner. De materiaalcommissie doet wonderen om alles weer vlot te krijgen.

Diverse app-groepen helpen je om in teams te gaan roeien. Wil je bij een appgroep aanhaken meld je dan even bij de This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..