Ouwe Gouwe

De C2x+ "Gouwe II" wordt deze week opgehaald door een nieuwe eigenaar.

 Iedere Rijnmonder heeft er in geroeid....

 en velen hebben er hun Friese Elfstedenkruis mee verdiend... De boot wordt geheel vaarklaar afgeleverd en de Elfsteden roeimarathon plaatjes komen op een plaquette in ons clubhuis.

Stuurboord wal

Door het vele ongestuurd roeien dit jaar zijn er wat aanvarings schades geweest. Een aanvaring tussen ongestuurde boten is met pech al gauw met een kilometer of twintig. Soms eindigde dit ook met letsel.

Willem en Duurt, 1 oktober 2020.

Hou stuurboord wal dan is de kans op letsel al een stuk kleiner. De materiaalcommissie doet wonderen om alles weer vlot te krijgen.

Diverse app-groepen helpen je om in teams te gaan roeien. Wil je bij een appgroep aanhaken meld je dan even bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Rijnmond zoekt tennisballen!

Een aantal weken geleden hebben we een aantal nieuwe boten gedoopt. Vorige week heeft de Materiaal Commissie moeten constateren dat er lakschade op deze boten zit: door gebruik, maar óók door transport. Hoewel we steeds meer boten hebben, blijft de opslagcapaciteit in de loods hetzelfde. Boten liggen daardoor steeds dichter op elkaar. Het kan dus wel eens gebeuren dat een boot bij het uittillen contact maakt met andere boten.

Om schade aan beide boten te verminderen, wil de Materiaal Commissie graag tennisballen om alle dollen gaan doen (zie foto). De tennisballen zullen voorkomen dat de dollen beschadigd worden óf krassen zetten op een andere boot. De vraag aan jou als lid is de volgende: heeft u nog oude tennisballen in uw garage, schuurtje, rommelhok? Zo ja, lever ze dan in op de roeivereniging! De inzamelbakken staan tegenover de inschrijftafel in de loods, op beide staat 'ballenbak'.

Botenaflevering

Vrijdag 14-08 een mooie bezorging van Wiersma met onze nieuw skiff en dubbel 2, Julia Stam en Paul van de Burgt mochten de nieuwe boten in ontvangst nemen.

Tijdens de ALV van september zullen de boten officeel gedoopt worden, weet je een leuke naam stuur het op naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nieuwe C2x+ is gearriveerd!

Verrassing: Ze is er, de nieuwe C2X+!

Donderdag 13 februari heeft Alex van Roeiwerf Wiersma de boot afgeleverd, waarna de materiaalcommissie haar meteen heeft opgeriggerd. Maar wat gaat de nieuwe naam worden? Het Zwarte Water, de Scheur, er zijn al verschillende opties genoemd. Binnenkort mogen de leden nieuwe namen voorstellen. Snel meer!

Materiaalcommissaris vrijwilliger vh jaar bij SRV

De materiaal commissaris van RV Rijnmond, PaulB, is gekozen tot Vrijwilliger van het Jaar namens het bestuur van de stichting Roeivalidatie. Hij en zijn team leveren belangrijke bijdragen aan het onderhoud van de vloot.