De 24 uur van de Rotte is de roeimarathon van RV Rijnmond die deel uit maakt van het marathon klassement van de KNRB. Bijzonder is dat je zelf kunt bepalen hoeveel kilometer roeit. Je mag zoveel roeien als je wilt tussen vrijdagavond 19.00 uur en zaterdagavond 19.00 uur.

Hoeveel kilometers ga jij roeien? 

Je roeit over het prachtige roeiwater van de Rotte tussen ons clubhuis aan de Crooswijksebocht en café Oud Verlaat (15 km vv). Om je prestatie mee te laten tellen voor het marathonklassement moet je minimaal 60 km roeien (4x heen en terug) maar er is geen maximum. In het verleden hebben we gezien dat 95 km geen uitzondering is. Er mag 24 uur geroeid worden, ook ’s nachts, wat een unieke kans biedt om te genieten van de stilte in de nacht of om de zon te zien opkomen tijdens het roeien. Het clubhuis is al die tijd geopend voor een pauze, iets te eten of te drinken. De deelnemers ontvangen een stempelkaart die bij de vereniging en bij café Oud Verlaat wordt afgestempeld om bij te kunnen houden hoeveel kilometer er geroeid is.

Praktische informatie

Roeien is mogelijk in alle boottypen en in alle samenstellingen. Ook wisselende samenstelling of estafette is mogelijk. De prestatie is individueel, iedere deelnemer krijgt een eigen stempelkaart.

Leden van andere verenigingen kunnen een eigen boot meenemen of (afhankelijk van beschikbaarheid) een boot bij ons huren. Op zaterdag om 19:00 wordt het evenement afgesloten met een buffet.

In 2022 vindt de 24 uur van de Rotte plaats van 17 juni 19:00 tot 18 juni 19:00.

Leden van RV Rijnmond kunnen zich inschrijven met het inschrijfformulier.
De inschrijving voor leden van andere verenigingen verloopt via de site van de KNRB https://knrb.nl/evenementen/kalender en opent op 14 mei a.s.

Voor vragen kun je contact opnemen met de organisatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Inschrijving 24 uur v/d Rotte 2022!

Nog maar 5 weken en dan is het zo ver! De 24 uur van de Rotte!

De inschrijving voor leden is nu geopend voor leden van RV Rijnmond!

Meld je aan via https://rvrijnmond.nl/evenementen/24-uur-van-de-rotte-inschrijven.

Voor meer informatie zie de informatiepagina.

Parcours 24 uur van de Rotte

Sinds 2017 is de RV Rijnmond 24 uurs van de Rotte een officieel evenement voor minimaal 50 kilometer op de marathonlijst van de KNRB. Uniek voor deze marathon is dat de deelnemers zelf kunnen bepalen hoeveel kilometers ze willen maken in 24 uur.

Route informatie

Toelichting
  1. Roeivereniging Rijnmond, start/finish stempelen;
  2. Kruising Rotte en Noorderkanaal, opletten roeiboten en pleziervaart;
  3. Onder spoorbrug en de ring van Rotterdam door;
  4. Philips Willembrug, middendoorgang is hoog en breed;
  5. Irenebrug, wordt van afstand bediend. Lastig punt: stroomopwaarts na de brug scherpe bocht BB; let goed: op tegemoetkomend verkeer;
  6. Varenbrug, hoog en breed;
  7. Bijbelbocht, 110 graden, goed stuurboord houden en opletten;
  8. Rottebanbrug, hoog en breed;
  9. Café Oud Verlaat, keerpunt en stempelen.

In 24 uur zo veel roeien als je wilt, verslag 24 uur van de Rotte 2018

Vrijdagavond 15 juni ging de 24 uur van de Rotte weer los. Zo veel roeien als je wilt! Wie wil dat nou niet? Het traject van 15 km heen en terug tussen de roeivereniging en het Café Oud Verlaat voerde over de mooie en bochtige Rotte. De roeivereniging was de hele dag en nacht gezellig en druk.

Vier roeiers van Voorne-Putten wisselden in de C2x+ strak door met steeds ééntje rustend op de kant en haalden daarmee 135 km per persoon bij elkaar. Arie van Veelen (De Laak) roeide in zijn eentje in de Scout 540 (een moderne kunststof wherry) maar liefst 120 km bij elkaar en was daarmee in mijn ogen de held van de dag. Corina Zomervrucht van de Dordtse combineerde er lustig op los in verschillende Rijnmondteams en roeide 105 km bij elkaar. Marian (De Eem) en Martin Paasman (De Laak) hadden lekker thuis geslapen en stapten ’s ochtends om 9 uur in 'De Ee’ - een mooie houten dubbeltwee - en roeiden op hun gemak 60 km bij elkaar.

Van de 95 deelnemers roeiden er 40 minimaal 60 km. Wat opviel was dat er maar 8 roeiers niet van RV Rijnmond waren. Dat is een gemis, want de sfeer is goed, de route afwisselend, iedereen helpt elkaar en de ontvangst is hartelijk. Kom volgend jaar ook zoveel roeien als je wilt! CarlaD. Hier volgt het fotoverslag -met dank aan HansJ...

Zinderende 24 uur 2017 (version2?)

Met een deelname van 94 roeiers, onder wie gastroeiers van 5 andere roeiverenigingen, en een totaal afgelegde afstand van Rotterdam naar Tel Aviv (3.300 kilometer), was deze jaarlijkse marathon een groot succes. Marathon-coryfee Hessel Tacoma (van de marathoncommissie van de roeibond) roeide veruit de langste afstand: 150 kilometer. En dat in zijn eentje! In totaal roeiden maar liefst negen boten 's nachts door tussen de Crooswijksebocht en café Oud Verlaat.
Het belangrijkste doel van de 24 uur van de Rotte is plezier hebben met elkaar en met de roeisport. Ook roeiers met weinig ervaring of een beperking nemen deel. Zij roeien misschien een kortere afstand, maar wel met evenveel enthousiasme.
Naast een geweldige sfeer bracht de 24 uur van de Rotte ook nog eens een kleine 2.000 euro op voor de verbouwing van de trainingsruimte.
Klik op Lees Meer voor de foto-impressie:

24 uur van de Rotte, verslag 2016

De 24 uur van de Rotte 2016 vond plaats van vrijdag 17 juni 19:00 uur tot zaterdag 18 juni 19:00 uur. Na het roeien en de prijsuitreiking werdt het feest afgesloten met een buffet aan de waterkant.

 

Er is een record aantal kilometers geroeid en de nieuwe keuken was mooi op tijd klaar voor het drukke en gezellige diner. Klik op lees meer voor het uitgebreide fotoverslag