De 24 uur van de Rotte is de roeimarathon van RV Rijnmond die deel uit maakt van het marathon klassement van de KNRB. Bijzonder is dat je zelf kunt bepalen hoeveel kilometer roeit. Je mag zoveel roeien als je wilt tussen vrijdagavond 19.00 uur en zaterdagavond 19.00 uur. Het is ook mogelijk om alleen op vrijdagavond of alleen op zaterdag te roeien. Je kunt ook op zaterdag starten. 

Hoeveel kilometers ga jij roeien? 

Je roeit over het prachtige roeiwater van de Rotte tussen ons clubhuis aan de Crooswijksebocht en café Oud Verlaat (15 km vv). Om je prestatie mee te laten tellen voor het marathonklassement moet je minimaal 60 km roeien (4x heen en terug) maar er is geen maximum. In het verleden hebben we gezien dat 95 km geen uitzondering is. Er mag 24 uur geroeid worden, ook ’s nachts, wat een unieke kans biedt om te genieten van de stilte in de nacht of om de zon te zien opkomen tijdens het roeien. Het clubhuis is al die tijd geopend voor een pauze, iets te eten of te drinken. De deelnemers ontvangen een stempelkaart die bij de vereniging en bij café Oud Verlaat wordt afgestempeld om bij te kunnen houden hoeveel kilometer er geroeid is.

Praktische informatie

Roeien is mogelijk in alle boottypen en in alle samenstellingen. Ook wisselende samenstelling of estafette is mogelijk. Ongestuurd roeien in het donker is niet toegestaan. De prestatie is individueel, iedere deelnemer krijgt een eigen stempelkaart.

Leden van andere verenigingen kunnen een eigen boot meenemen of (afhankelijk van beschikbaarheid) een boot bij ons huren. Op zaterdag om 19:00 wordt het evenement afgesloten met een buffet.

In 2024 vindt de 24 uur van de Rotte plaats van 21 juni 19:00 tot 22 juni 19:00.

Leden van RV Rijnmond kunnen zich inschrijven met het inschrijfformulier
De inschrijving voor leden van andere verenigingen verloopt via de site van de KNRB https://knrb.nl/evenementen/kalender

Voor vragen kun je contact opnemen met de organisatie via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

24 uur van de Rotte 2023

Dit weekend stond weer in het teken van de 24 uur van de Rotte! De voortekenen waren goed met een mooi aantal inschrijvingen en ook vier externe roeiverenigingen die bij ons wilden komen roeien. Helaas zegden er last minute twee af maar onze vaste gasten van Roeivereniging De Laak waren weer gezellig van de partij en ook Roosendaalse Roeivereniging kwam gezellig bij ons roeien. Als leuke extra waren er dit jaar twee kanoërs van de Kano Club Rotterdam die ook meededen in hun kano. Het weer was gelukkig niet zo warm als vorig jaar en daardoor was er minder pleziervaart, wel een pittige wind en op zaterdag ook een groot deel van de tijd regen. Onze kantine was een heerlijke plek om even uit te rusten, op te drogen, op te warmen en weer mens te worden met wat lekkers erbij


Er is veel geroeid, de winnaar roeide maar liefst 120 kilometer! Heel veel roeiers haalden de 60 kilometer voor het marathonklassement. Dus ook sportief gezien was het een groot succes. We sloten de zaterdagavond af met een gezamenlijk buffet.


Heel veel dank aan de wedstrijdorganisatie, alle vrijwilligers die de bar bemenst hebben, gestempeld hebben, de wacht gehouden hebben in Oud Verlaat, geholpen hebben met op- en afbouwen. We willen ook graag De Groene Boog A16 Rotterdam bedanken voor de verlichting in de nacht bij de versmalling en voor de schuilkeet in Oud Verlaat.

Foto's op Facebook en Instagram

Inschrijving 24 uur v/d Rotte 2022!

Nog maar 5 weken en dan is het zo ver! De 24 uur van de Rotte!

De inschrijving voor leden is nu geopend voor leden van RV Rijnmond!

Meld je aan via https://rvrijnmond.nl/evenementen/24-uur-van-de-rotte-inschrijven.

Voor meer informatie zie de informatiepagina.

Parcours 24 uur van de Rotte

Sinds 2017 is de RV Rijnmond 24 uurs van de Rotte een officieel evenement voor minimaal 50 kilometer op de marathonlijst van de KNRB. Uniek voor deze marathon is dat de deelnemers zelf kunnen bepalen hoeveel kilometers ze willen maken in 24 uur.

Route informatie

Toelichting
  1. Roeivereniging Rijnmond, start/finish stempelen;
  2. Kruising Rotte en Noorderkanaal, opletten roeiboten en pleziervaart;
  3. Onder spoorbrug en de ring van Rotterdam door;
  4. Philips Willembrug, middendoorgang is hoog en breed;
  5. Irenebrug, wordt van afstand bediend. Lastig punt: stroomopwaarts na de brug scherpe bocht BB; let goed: op tegemoetkomend verkeer;
  6. Varenbrug, hoog en breed;
  7. Bijbelbocht, 110 graden, goed stuurboord houden en opletten;
  8. Rottebanbrug, hoog en breed;
  9. Café Oud Verlaat, keerpunt en stempelen.