De 24 uur van de Rotte is een marathon die door onze vereniging wordt georganiseerd. Deze marathon maakt onderdeel uit van het marathon klassement van de KNRB. Bijzonder is dat je zelf bepaalt hoeveel kilometer je wilt roeien. Je mag net zoveel roeien als je zelf wilt en kunt tussen vrijdagavond 19.00 uur en zaterdagavond 19.00 uur.

Hoeveel kilometers ga jij roeien? 

Je roeit over het prachtige roeiwater van de Rotte tussen onze vereniging aan de Crooswijksebocht naar café Oud Verlaat en terug (15 km vv). Om deze marathon mee te laten tellen voor het marathonklassement moet je minimaal 60 km roeien (4x heen en terug) maar er is geen maximum. In het verleden hebben we gezien dat 95 km roeien geen uitzondering is. Er mag 24 uur geroeid worden, ook ’s nachts, wat het een unieke kans maakt om de zon op te zien komen tijdens het roeien. De vereniging is al die tijd geopend voor een pauze, iets te eten of te drinken. De deelnemers ontvangen een stempelkaart die bij de vereniging en Oud Verlaat afgestempeld wordt om bij te kunnen houden hoeveel kilometer er geroeid is. 

Praktische informatie

Roeien is mogelijk in alle boottypen en in alle samenstellingen. Ook wisselende samenstelling of estafette is mogelijk. De prestatie is individueel. Je kunt eigen boten meenemen of (afhankelijk van beschikbaarheid) een boot bij ons huren. Als je een boot bij ons wilt huren kost dat 10 euro per persoon. Na afloop is er een buffet (15 euro per persoon). 

In 2021 vindt de 24 uur van de Rotte plaats op 18 en 19 juni. Inschrijven kan via het inschrijfprogramma van de KNRB en kost 12,50 euro per persoon.

Voor inschrijven, botenhuur of overige vragen kan je contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aanvullend wedstrijdreglement 24 uur van de Rotte

Voor de 24 uurs van de Rotte marathon geldt een aanvullend wedstrijd reglement. Hierin worden ondermeer de onderlinge voorrangsregels aangegeven en de te nemen maatregelen voor nachtvaren.
Klik hier voor de pdf. De marathon is in twee richtingen op druk en bochtig vaarwater.

Parcours 24 uur van de Rotte

Sinds 2017 is de RV Rijnmond 24 uurs van de Rotte een officieel evenement voor minimaal 50 kilometer op de marathonlijst van de KNRB. Uniek voor deze marathon is dat de deelnemers zelf kunnen bepalen hoeveel kilometers ze willen maken in 24 uur.

Route informatie

Toelichting
  1. Roeivereniging Rijnmond, start/finish stempelen;
  2. Kruising Rotte en Noorderkanaal, opletten roeiboten en pleziervaart;
  3. Onder spoorbrug en de ring van Rotterdam door;
  4. Philips Willembrug, middendoorgang is hoog en breed;
  5. Irenebrug, wordt van afstand bediend. Lastig punt: stroomopwaarts na de brug scherpe bocht BB; let goed: op tegemoetkomend verkeer;
  6. Varenbrug, hoog en breed;
  7. Bijbelbocht, 110 graden, goed stuurboord houden en opletten;
  8. Rottebanbrug, hoog en breed;
  9. Café Oud Verlaat, keerpunt en stempelen'.

In 24 uur zo veel roeien als je wilt, verslag 24 uur van de Rotte 2018

Vrijdagavond 15 juni ging de 24 uur van de Rotte weer los. Zo veel roeien als je wilt! Wie wil dat nou niet? Het traject van 15 km heen en terug tussen de roeivereniging en het Café Oud Verlaat voerde over de mooie en bochtige Rotte. De roeivereniging was de hele dag en nacht gezellig en druk.

Vier roeiers van Voorne-Putten wisselden in de C2x+ strak door met steeds ééntje rustend op de kant en haalden daarmee 135 km per persoon bij elkaar. Arie van Veelen (De Laak) roeide in zijn eentje in de Scout 540 (een moderne kunststof wherry) maar liefst 120 km bij elkaar en was daarmee in mijn ogen de held van de dag. Corina Zomervrucht van de Dordtse combineerde er lustig op los in verschillende Rijnmondteams en roeide 105 km bij elkaar. Marian (De Eem) en Martin Paasman (De Laak) hadden lekker thuis geslapen en stapten ’s ochtends om 9 uur in 'De Ee’ - een mooie houten dubbeltwee - en roeiden op hun gemak 60 km bij elkaar.

Van de 95 deelnemers roeiden er 40 minimaal 60 km. Wat opviel was dat er maar 8 roeiers niet van RV Rijnmond waren. Dat is een gemis, want de sfeer is goed, de route afwisselend, iedereen helpt elkaar en de ontvangst is hartelijk. Kom volgend jaar ook zoveel roeien als je wilt! CarlaD. Hier volgt het fotoverslag -met dank aan HansJ...

Zinderende 24 uur 2017 (version2?)

Met een deelname van 94 roeiers, onder wie gastroeiers van 5 andere roeiverenigingen, en een totaal afgelegde afstand van Rotterdam naar Tel Aviv (3.300 kilometer), was deze jaarlijkse marathon een groot succes. Marathon-coryfee Hessel Tacoma (van de marathoncommissie van de roeibond) roeide veruit de langste afstand: 150 kilometer. En dat in zijn eentje! In totaal roeiden maar liefst negen boten 's nachts door tussen de Crooswijksebocht en café Oud Verlaat.
Het belangrijkste doel van de 24 uur van de Rotte is plezier hebben met elkaar en met de roeisport. Ook roeiers met weinig ervaring of een beperking nemen deel. Zij roeien misschien een kortere afstand, maar wel met evenveel enthousiasme.
Naast een geweldige sfeer bracht de 24 uur van de Rotte ook nog eens een kleine 2.000 euro op voor de verbouwing van de trainingsruimte.
Klik op Lees Meer voor de foto-impressie:

24 uur van de Rotte, verslag 2016

De 24 uur van de Rotte 2016 vond plaats van vrijdag 17 juni 19:00 uur tot zaterdag 18 juni 19:00 uur. Na het roeien en de prijsuitreiking werdt het feest afgesloten met een buffet aan de waterkant.

 

Er is een record aantal kilometers geroeid en de nieuwe keuken was mooi op tijd klaar voor het drukke en gezellige diner. Klik op lees meer voor het uitgebreide fotoverslag