Binnen Rijnmond staat het inlooproeien hoog in het vaandel! Bijna iedereen die lid is geworden, heeft wel eens meegeroeid met ‘de inloop’, of heeft daar nieuwe roeimaatjes ontmoet. Maar, wat is het en wat kan je er?

Nadat je je basiscursus roeien hebt gehaald, kan je meedoen aan het inlooproeien. Bij het inlooproeien ben je van harte welkom om te komen roeien met andere roeiers, zonder verplichtingen op de lange termijn. Aan de hand van het aantal mederoeiers op het inloopmoment wordt de botenindeling gemaakt. Daardoor is het ook dé manier om nieuwe mensen te leren kennen. De samenstelling van de roeiploeg kan iedere week anders zijn, omdat - zoals de naam ook weggeeft - je gewoon inloopt: je kan per keer bekijken of je mee gaat. Kan je een keertje niet, dan is dat geen probleem.

Zodra de bemanning bijeen is, ga je op pad naar de Burgmanbrug (9 km), Oud Verlaat (15 km) of het Pekeiland (20 km).

Omdat er wel een botenindeling en -reservering moet worden gemaakt, is het van belang dat je een kwartier voor start van het inloopmoment aanwezig bent. Bij de meeste inloopmomenten word je ook gevraagd om je één dag van tevoren aan te melden, zodat tijdig de juiste boten gereserveerd kunnen worden. Aanmelden moet één dag van tevoren vóór 18 uur bij de juiste coördinator.

De inlooptijden per dag zijn:

  • Maandagochtend – 08:30 uur Route Pekeiland of Roerdomp, vooraf aanmelden
  • Dinsdagochtend – 09:30 uur Route Burgmanbrug, vooraf aanmelden
  • Woensdagochtend – 08.30 uur Route Pekeiland en Oud Verlaat, vooraf aanmelden (zie onder)
  • Donderdagochtend – 09:30 uur Route Burgmanbrug, vooraf aanmelden (Oud Verlaat in overleg mogelijk)
  • Vrijdagochtend – 09:00 uur Route Oud Verlaat, vooraf aanmelden
  • Zaterdagochtend – 09:00 uur Route Oud Verlaat, aanmelding op dag zelf in de kantine
  • Zondagochtend – 09:30 uur Route Oud Verlaat, vooraf aanmelden

Let op, de groep van woensdagmorgen is minder vrijblijvend dan de overige dagen, aangezien dit inloopmoment wordt gebruikt om te werken aan techniek en conditie. Deelname staat open voor iedereen, maar het is bij deze groep wel belangrijk om er vaak te zijn. Als je met deze woensdag-techniekgroep mee wilt doen, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vul het leden-wachtwoord in om de juiste contactpersoon te zien.

Vul het leden wachtwoord in om verder te lezen