Binnen Rijnmond staat het inlooproeien hoog in het vaandel! Bijna iedereen die lid is geworden, heeft wel eens meegeroeid met ‘de inloop’, of heeft daar nieuwe roeimaatjes ontmoet. Maar, wat is het en wat kan je er?

Nadat je je basiscursus roeien hebt gehaald, kan je meedoen aan het inlooproeien. Bij het inlooproeien ben je van harte welkom om te komen roeien met andere roeiers, zonder verplichtingen op de lange termijn. Aan de hand van het aantal mederoeiers op het inloopmoment wordt de botenindeling gemaakt. Daardoor is het ook dé manier om nieuwe mensen te leren kennen. De samenstelling van de roeiploeg kan iedere week anders zijn, omdat - zoals de naam ook weggeeft - je gewoon inloopt: je kan per keer bekijken of je mee gaat. Kan je een keertje niet, dan is dat geen probleem.

Zodra de bemanning bijeen is, ga je op pad naar de Burgmanbrug (9 km), Oud Verlaat (15 km) of het Pekeiland (20 km).

Omdat er wel een botenindeling en -reservering moet worden gemaakt, is het van belang dat je een kwartier voor start van het inloopmoment aanwezig bent. Bij de meeste inloopmomenten word je ook gevraagd om je één dag van tevoren aan te melden, zodat tijdig de juiste boten gereserveerd kunnen worden. Aanmelden moet één dag van tevoren vóór 18 uur bij de juiste coördinator.

De inlooptijden per dag zijn:

Dag Tijd Route Vooraf aanmelden bij
Maandagochtend 08:30 Pekeiland of Roerdomp Voer hieronder het wachtwoord in om contact te zien
Dinsdagochtend 09:30 Burgmanbrug Voer hieronder het wachtwoord in om contact te zien
Woensdagochtend 08:30 Pekeiland en Oud Verlaat Voer hieronder het wachtwoord in om contact te zien
Woensdagavond 19:30 Oud Verlaat Voer hieronder het wachtwoord in om contact te zien
Donderdagochtend 09:30 Burgmanbrug (Oud Verlaat in overleg mogelijk) Voer hieronder het wachtwoord in om contact te zien
Vrijdagochtend 07:30 Oud Verlaat Voer hieronder het wachtwoord in om contact te zien
Zaterdagochtend 08:45 Oud Verlaat Voer hieronder het wachtwoord in om contact te zien
Zondagochtend 09:30 Oud Verlaat Voer hieronder het wachtwoord in om contact te zien

Het kaartje met contactgegevens van inloopbegeleiding ligt bij de computer in de kantine. Als je het leden-wachtwoord hieronder invult, kun je namen van de inloopbegeleiders ook zien.

Let op, de groep van woensdagmorgen is minder vrijblijvend dan de overige dagen, aangezien dit inloopmoment wordt gebruikt om te werken aan techniek en conditie. Deelname staat open voor iedereen, maar het is bij deze groep wel belangrijk om er vaak te zijn. Als je met deze woensdag-techniekgroep mee wilt doen, stuur dan een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Please enter the password to see the content