Fotogalerij van Toertochten in Nederland

Foto’s gemaakt door diverse leden tijdens roeitochten georganiseerd door de toercommissie

Bij interesse voor eigen tochten heeft de toercommissie draaiboeken beschikbaar.

Vul het leden wachtwoord in om verder te lezen

Rondje Rotterdam

Ook de langeafstandswedstrijden konden gelukkig weer van start gaan. Nautilus organiseerde als eerste de roeimaraton Rotterdam-rond. Start is op de Nieuwe Waterweg, dan via de Delftse Schie naar de Rotte en de Rottemeren, door de Hennipsloot en de Ringvaart en tenslotte over de Hollandse IJssel weer terug. Een tocht over 54 kilometer. Carla van Deutekom, Jeannette van der Paauw, Roel Christiaans en Bert Schreurs pakten de draad van 2019 weer op en in hun gehuurde -en matig roeiende- wherry passeerden zijn de Rotterdamse havens, vier sluizen, en de grote waterwerken als Algerabrug (foto), Van Brienenoord en Willemsbrug.

Karelia kerkboot roeitocht 2019

Een gecombineerd team van de roeiverenigingen Rijnmond en Nautilus nam vanaf 23 juli deel aan de Karelia Soutu, een internationale vierdaagse roeitocht van 149 kilometer in Finland in traditionele kerkboten.

Even traditioneel zijn de kerkdienst voorafgaand en de champagne in de sluizen. Op Facebook staat een filmpje waarin de bijzondere roeihaal te zien is.

Feest in de sluis

Met Rijnmond…Nooit een saai moment! Op 7 juli roeiden wij de Tromp-prestatietocht een marathon in Hilversum. Lekkere temperatuur van 19 graden, droog en weinig wind.

De Merwede en de Dordtsche Kil waren weer uit de loods gehaald. Fijne boten comfortabel voor de waterwissel, heel erg stabiel en als ze gaan, dan gaan ze ook. Dat hadden we allemaal nodig voor de Tromp-tocht.

De boten hadden we ivm wegwerkzaamheden een dag eerder gebracht en opgeriggerd met vier roeiers en dat scheelde de zondag een uurtje slapen!.

De marathon bestond uit een rondje vanuit Hilversum en ging onder andere over de Vecht, Gein en Angstel langs mooie plaatsjes als Loenen, Baambrugge, Abcoude en Weesp. Over meanderende riviertjes en met waterlelies en molens. Er zaten enkele lange en ruime rechte stukken bij waarop je lekker door kon trekken en royaal boven de 10 of 11 kon gaan zitten om de vaart er in te houden.

Er zaten ook wat venijnige aspecten aan de tocht: griezelig lage bruggen (pas op voor je neus!), tweemaal een oversteek over het Amsterdam-Rijnkanaal, een klotsbak met zuigende vrachtschepen. Deze oversteek was weliswaar begeleid met aanwijzingen middels rode en witte vlaggen, maar daar is alles mee gezegd.

Met 50 km roeien in de benen kwamen we terecht in een hels spektakel van tientallen, sloepen terecht, inclusief hun aangeschoten bemanning. Daar lagen we dan, met 13 roeiboten, in de geur van

Rondje Rotterdam

Het rondje Rotterdam op zaterdag 7 juli 2018 was een geslaagde dag.

Met mooi weer en hoogwater rond 11:00u kon Rotterdam prima gerond worden.

De fotoserie staat

Snerttocht naar Delfshaven

Via de info mail kreeg ik het bericht dat er op 4 November een snerttocht naar Delfshaven op het programma stond. Aangezien ik reeds een aantal jaren lid ben bij RV Rijnmond en ik nog nooit aan een tocht had deelgenomen leek het mij een uitgelezen mogelijkheid om eens aan deze tocht deel te nemen. Zo gezegd, zo gedaan.

Via de toercommissie mij ingeschreven. Bericht ontvangen dat ik mij om zaterdag morgen om 10.00u op de club moest melden: Dit mits de weersomstandigheden zouden meewerken. Ik mij om 10.00u gemeld en na de bekendmaking boten indeling en het naar buiten brengen van de boten al roeiend via de sluis naar Delfshaven vertrokken. Aldaar werden wij getrakteerd op een bakje koffie (bij de Havenmeester) en was er gelegenheid om de bezienswaardigheden te bekijken in Delfshaven. Klokslag 13.30u werd de terugtocht aanvaard. Uiteraard weer via de sluis naar RV Rijnmond. Daar aangekomen werden wij ontvangen met een heerlijke kop erwtensoep. Al met al een zeer geslaagde dag! Rest mij de toercommissie te bedanken voor de uitstekende organisatie. Tevens leden die nog nooit aan een toertocht hebben deelgenomen te adviseren om dit toch eens doen. Ik kan namelijk uit ervaring spreken.