De jeugd racet over de Rotte

Op zaterdag 9 april organiseerde Nautilus een jeugdcompetitiewedstrijd op de Rotte. Ook de jeugdleden van Rijnmond deden daaraan mee. Voor de meesten was dit de eerste wedstrijd en dat op eigen water!

De wedstrijd bestond uit drie onderdelen: een 250 meter sprint, een 500 meter sprint en een ergometersprint. De roeiers hebben het fantastisch gedaan! De C4x+ met Kato, Tristan, Will en Maas roeide een ontzettend sterke 500 meter. Jeugdlid Nikita (dubbellid Rijnmond/Nautilus) blikte zelfs in het 4+-veld met een Nautilus-ploeg. Het belooft veel goed voor de komende jeugdwedstrijden!

Bijgaande foto's zijn gemaakt door de vader van Nikita, Paul.

Racen op een internationale wedstrijd!

Dit weekend vond de eerste Dutch International Youth Regatta plaats op de Bosbaan in Amsterdam. Ook Rijnmond was vertegenwoordigd op deze wedstrijd. Rijnmond-lid Nikita roeide samen met Nautilus-roeiers Thuran, Annefiek en Lieke.

In de weken voor de wedstrijd heeft de combi-vier meerdere keren samen getraind om de benodigde snelheid en gelijkheid in de boot te krijgen. Het resultaat van die trainingen? Een ontzettend spannende wedstrijd en een mooie derde plaats!

De Rijnmond/Nautilus-combi traint binnenkort weer samen op Rijnmond. Het is niet onwaarschijnlijk dat de competitie er de volgende wedstrijd uit wordt geroeid.

Vijf op een rij

Het kan eindelijk weer, trainen met de hele studentenploeg. Het Ringvaart team Westerschelde ging voor het eerst op volle kracht naar Oud Verlaat.  

Instructeurs gezocht!

Tijdens de ALV van 23 september 2020 heeft de jeugdcommissie haar nieuwe plan gepresenteerd om de jeugd op RV Rijnmond weer nieuwe impuls te geven. Een belangrijk onderdeel van ons plan is het verbeteren van de trainingen. We hopen de jeugdleden nog beter te leren roeien door structurelere begeleiding en het gebruik van de KNRB lesmethoden. Wij roepen graag de hulp in van de Rijnmond coaches en instructeurs om ons te helpen met het behalen van deze doelen. Rijnmonders, kom ons versterken! Mail bij interesse naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

KNRB Webinars: Hoe leer je roeien?

Sinds de start van de COVID-19 pandemie is er een grote aanwas van nieuwe leden op de roeivereniging. Thuis zitten is ook niet alles... Al deze nieuwe leden zijn in de afgelopen maand gestart met hun basiscursus. Als instructeur ben je soms aan het zoeken hoe je de roeitechniek het beste aan kan leren, zeker als jouw meest gebruikte truckjes niet werken. De KNRB organiseert drie webinars (interactieve online colleges) over het instructietechnieken en het gebruik van de KNRB-leskaarten om instructeurs op weg te helpen. Mocht je interesse hebben, kan je via deze link meer informatie inwinnen: https://knrb.nl/wat-doen-we/knrb-bijeenkomsten/webinars/

De jeugd deed mee

Vier jeugdleden van RV Rijnmond deden mee met de “Ergometerwedstrijd” van MichielDeR van 9 januari 2016. Renate, Ayaissa, Julia en Juan haalden hele goeie tijden. Juan 10 jaar oud, haalde in het veld van jongens 12 jaar een zilveren plak weg met een super goede tijd van: 01:04,5 en 01:06,0

Julia haalde M12 01:07,2 01:07,4

Ayaissa haalde M12 01:12,4 01:13,4

Renate haalde M14 01:02,2 01:02,7

Alle deelnemers gefeliciteerd.