Oceaanroeiers Mark en Kai gefinished in recordtijd!

Mark en Kai zijn op donderdag 14 januari als eersten aangekomen op Antigua en hebben de oversteek gehaald! Van harte gefeliciteerd; Kai, je mede-leden van rv Rijnmond zijn natuurlijk supertrots!
De overtocht naar Antigua is gemaakt in een nieuw record van 32 dagen 18 uur en 13 minuut.

Op 10 januari minder dan 400 mijl te roeien voor Rijnmonder Kai Wiedmer en zijn roeimaat Mark Slats.

Volop aan de slag op een mooie zondag.

Zondag 10 januari 2021 en er wordt volop genoten van de Rotte en van het roeien.

Nieuwe Rijnmond leden krijgen les.

Nieuw jaar, nieuwe website!

Welkom op de vernieuwde website van Roeivereniging Rijnmond! De afgelopen maanden heeft de website werkgroep ontzettend hard gewerkt aan de vernieuwing van onze site. We hadden als primaire doel om de website in een fris jasje te steken. Verder vinden we het belangrijk dat leden en niet-leden kunnen zien waar Rijnmond voor staat: gezelligheid en sportiviteit. Op de nieuwe website kun je leuke artikelen én praktische informatie vinden. Zo kun je onder het kopje ‘Roeien’ meer te weten komen over de verschillende roei-opleidingen die de vereniging biedt.

Ga eens op onderzoek uit! Wij horen graag wat je van de website vindt.

Met vriendelijke groet en het beste voor het nieuwe (roei-)jaar,

De website werkgroep

 

Halverwege de Atlantische Oceaan!

Je bent met z'n tweeën en iedere keer weer: 2 uur roeien, 2 uur rust. Waar zou je dan zijn als je 17 dagen achtereen roeit? Rijnmond-lid Kai Wiedmer en Rijnland-lid Mark Slats zijn deze uitdaging aangegaan en liggen momenteel midden op de Atlantische Oceaan. 

Zoals eerder gerapporteerd, doen Kai en Mark mee aan de Talisker Atlantic Challenge. Deze roeirace is bijna 5000 km lang en de heren zijn over de helft! Nog altijd liggen Kai en Mark op kop. Met hun deelname willen Kai en Mark geld ophalen voor kankeronderzoek. Als je de race wilt volgen, kun je op deze link naar de wedstrijdpagina klikken.

De heren zetten soms filmpjes online, waarin ze updates geven over hun ervaringen. Wil je die zien? Kijk dan op de Instagram van Kai (@k.wiedmer) of Mark (@markslatsofficial).

Snoek halen

Op dit moment (2020) is de Rotte ongeschikt als zwemwater verklaard. Deze snoek voelt zich echter prima bij ons voor de deur. Behalve nu even waarschijnlijk. 

(foto: CarlaD).

Rotte afsluiting vanaf 11-1-2021

Tussen 11 januari 2021 en 31 maart 2021 is de Rotte afgesloten bij de onderdoorgang voor de A16. De funderingspalen van de tunnel worden aangebracht. Er zijn dan uitsluitend openingsmomenten tussen 09:30 uur en 10:30 uur.

Heliview op de nieuwbouw, najaar 2020.