KM's eten

Op Zaterdag 03/04 is de boord 8 naar Proteus gevaren en weer terug bij elkaar kleine 28km.

Dit in het kader van km's maken voor de ringvaart, het begon met mooi zonnig weer maar helaas na het middaguur was de zon verdwenen en de wind nam toe maar op tijd terug voor de regen.

Update stremming A16

De projectmanager van De Groene Boog, die de bouw van de tunnel onder de Rotte organiseert, heeft aangegeven dat de stremming op de Rotte langer zal duren. Er moet nog worden gebaggerd, zodat er damwanden voor de nieuwe tunnels kunnen worden aangelegd. Wat betekent dit voor ons? 

  • De bouwwerkzaamheden zullen tot maandag 31 mei worden voortgezet, de werkdagen zijn maandag tot vrijdag van zeven uur 's ochtends tot zeven uur 's avonds.
  • Roeiers kunnen op werkdagen (maandag tot vrijdag) tussen half tien en half elf 's ochtends de werkzaamheden passeren.
  • Na werktijd, gedurende de weekenden en op feestdagen is de Rotte niet geblokkeerd en kunnen we richting de Rottermeren varen.
    • De feestdagen zijn als volgt: Goede vrijdag (2 april), tweede Paasdag (5 april), Koningsdag (27 april), Hemelvaartsdag (13 mei) en tweede Pinksterdag (24 mei).
    • Op Bevrijdingsdag (5 mei) wordt er wél gewerkt.

Totdat de werkzaamheden voltooid zijn, is de Rotte ter hoogte van de werkzaamheden wel versmald. Let op dit punt goed op tegenliggers! 

Koffie en cake to go

Het was een fantastische dag om weer te komen roeien gisteren. De maatregelen zijn weer iets versoepeld waardoor er weer meer mogelijkheden zijn om te roeien en ook had Marije een fantastische koffie en cake to go verzorgd. Iedereen heeft er van genoten. Het smaakt naar meer!

Een mooie zaterdag in de acht

Afgelopen zaterdag is de Turboot voor de derde keer het water opgegaan in de acht. Onder het genot van de warme zonnestralen is er twee keer op en neer geroeid naar de Irenebrug. Met nog 2,5 maand te gaan tot de Ringvaartregatta zullen we de acht weer vaker op de Rotte zien!

Boten op proef

Vanaf zaterdag 27 maart zijn er 2 boten op proef op de vereniging. Twee weken later worden ze weer opgehaald. (Gebruik de hakbladen van de Schelde.)

Het zijn een skiff en een 2x van een nieuwe botenbouwer Nelo, uit Portugal. Dit is een kano bouwer die in 2016 is gestart met het maken van roeiboten.

Vijf op een rij.

Het kan eindelijk weer, trainen met de hele studentenploeg. Het Ringvaart team Westerschelde ging voor het eerst op volle kracht naar Oud Verlaat.