Eerste Rottecompetitie 2021/2022

Vandaag werd de eerste Rottecompetitie van het seizoen verroeid met ondanks het weer veel enthousiaste Rijnmonders. 

Goudse Mijl 2021

Met vier ploegen was Rijnmond dit weekend sterker dan ooit tevoren vertegenwoordigd op de Goudse Mijl. Wij kwamen uit in de roeinummers Heren dubbel-vier gestuurd, Dames dubbel-twee, Heren dubbel-twee en Mix dubbel-twee. Alle eer gaat naar Maartje en Marc, die in een hevige strijd gewikkeld waren met de boot van het Spaarne en pas op de laatste meters het onderspit moesten delven. Hun tijd van 6.09.6 was veruit de snelste van alle Rijnmondploegen.

Rijnmonders trotseren een woelige Maas

Op zondag 5 september heeft de Rijnmond-ploeg van Paul K, Paul vH, Hugo N en Duurt deelgenomen aan de Rotterdam Harbour Races. De ploeg heeft de wedstrijd op de woelige Maas in een coastal vier geroeid. Het parcours startte en eindigde ter hoogte van Hotel New York en liep rond het Noordereiland. De roeiers hebben een mooie prestatie geleverd en kijken uit naar de volgende uitdaging. 

Prinsenmolen Sprints Resultaat

Ter gelegenheid van de 170ste verjaardag van De Maas zijn op 3 september de Prinsenmolensprints georganiseerd over een afstand van 300 meter. Rijnmond was vertegenwoordigd met een skiff (Duurt), twee zonder (Karlijn en Fleur), dubbel twee (Hugo en Paul) en een gestuurde vier (Hans, Duurt, Willem, Steven en stuur Anka). Voor de ranking hanteerde De Maas hetzelfde systeem als bij de Rottecompetitie, dus het type boot, leeftijd en geslacht telden mee. Overall winnaar werd Frenk Verhulst van De Maas, hij mag zich sprintkampioen van De Rotte noemen. Sprintkoningen van Rijnmond werden HugoN en PaulvH die absoluut en gecorrigeerd de snelste tijd neerzetten, namelijk 1:17,5 respectievelijk 1:14,4 met een gemiddelde snelheid van 13.94 km/uur.

Karlijn en Fleur, Hugo en Paul

Hans, Duurt, Willem, Steven en stuur Anka

Prinsenmolen Sprints

Zaterdag 3 juli worden de Prinsenmolen Sprints gehouden. Het is een wedstrijd over 300 meter volgens het handicapsysteem. Op basis van punten worden twee ploegen gewogen en krijgt de sterkste ploeg een tijdhandicap bij de start naast de Prinsenmolen. De finish bij het vlot van De Maas belooft dus spektakel te worden voor alle klassen en types.
 Er wordt nog druk getraind tot aan zaterdag in bijna alle bootklassen op RV Rijnmond.

Het publiek zit al klaar.

Een kletsnatte Rotte Roeicompetitie zit erop!

Afgelopen zaterdag 22 mei vond een speciale corona-proof editie van de Rotte Roeicompetitie plaats. Het was een kletsnatte zaterdag maar twee Rijnmond boten durfden de strijd aan. Ze hadden ervoor getraind en hadden er zin in, weer of geen weer. In de stromende regen hebben de twee dubbel-tweetjes geroeid tegen allerlei Maas skiffjes en één acht van Skadi. Knappe prestatie door Bob & Joke en Anka & Karin! 

We kijken uit naar de volgende wedstrijden van de Rotte Roeicompetitie in het najaar!