Prinsenmolen Sprints Resultaat

Ter gelegenheid van de 170ste verjaardag van De Maas zijn op 3 september de Prinsenmolensprints georganiseerd over een afstand van 300 meter. Rijnmond was vertegenwoordigd met een skiff (Duurt), twee zonder (Karlijn en Fleur), dubbel twee (Hugo en Paul) en een gestuurde vier (Hans, Duurt, Willem, Steven en stuur Anka). Voor de ranking hanteerde De Maas hetzelfde systeem als bij de Rottecompetitie, dus het type boot, leeftijd en geslacht telden mee. Overall winnaar werd Frenk Verhulst van De Maas, hij mag zich sprintkampioen van De Rotte noemen. Sprintkoningen van Rijnmond werden HugoN en PaulvH die absoluut en gecorrigeerd de snelste tijd neerzetten, namelijk 1:17,5 respectievelijk 1:14,4 met een gemiddelde snelheid van 13.94 km/uur.

Karlijn en Fleur, Hugo en Paul

Hans, Duurt, Willem, Steven en stuur Anka

Prinsenmolen Sprints

Zaterdag 3 juli worden de Prinsenmolen Sprints gehouden. Het is een wedstrijd over 300 meter volgens het handicapsysteem. Op basis van punten worden twee ploegen gewogen en krijgt de sterkste ploeg een tijdhandicap bij de start naast de Prinsenmolen. De finish bij het vlot van De Maas belooft dus spektakel te worden voor alle klassen en types.
 Er wordt nog druk getraind tot aan zaterdag in bijna alle bootklassen op RV Rijnmond.

Het publiek zit al klaar.

Een kletsnatte Rotte Roeicompetitie zit erop!

Afgelopen zaterdag 22 mei vond een speciale corona-proof editie van de Rotte Roeicompetitie plaats. Het was een kletsnatte zaterdag maar twee Rijnmond boten durfden de strijd aan. Ze hadden ervoor getraind en hadden er zin in, weer of geen weer. In de stromende regen hebben de twee dubbel-tweetjes geroeid tegen allerlei Maas skiffjes en één acht van Skadi. Knappe prestatie door Bob & Joke en Anka & Karin! 

We kijken uit naar de volgende wedstrijden van de Rotte Roeicompetitie in het najaar! 

  

Klaar voor de start....

Klaar voor de start....De 100km Ringvaart regatta 2021, op woensdag 2 juni, wordt een aangepaste editie. Op diverse circuits door Nederland wordt de afstand geroeid omdat 600 roeiers nog niet op een centrale plek mogen samenkomen. 

Speciaal voor Rijnmond en Skadi draait de Bergsluis die dag vanaf 05:30 - 20:00u zodat de start en finish van onze ploegen vanaf Rijnmond kunnen zijn. Het aangepaste circuit tussen de Coolhaven en Leidschendam wordt twee keer geroeid. Meefietsende Rijnmond Fans zijn zeer welkom om langs de route onze toppers aan te moedigen en dit jaar extra hard nodig!

De komende weken worden de langere afstanden geoefend. Het dames oarsteam Westerschelde heeft de boot afgesteld en ook terug-geriggerd nu voltallig roeien weer mag voor teams onder 27 jaar. 

Op naar de Ringvaart...

Het Westerschelde-team Ringvaart 2021 grijpt elke kans aan om te trainen. Per twee verdeeld in twee boten gingen ze op 23 februari het water op, in hartje winter. De Westerschelde en Oude Maas zijn zodanig omgeriggerd dat op plaats 1 en 3 wordt ge-oarsed. Dit geeft als voordeel dat de roeiers ritme en balans optimaal kunnen trainen. 

Oceaanroeiers Mark en Kai gefinished in recordtijd!

Mark en Kai zijn op donderdag 14 januari als eersten aangekomen op Antigua en hebben de oversteek gehaald! Van harte gefeliciteerd; Kai, je mede-leden van rv Rijnmond zijn natuurlijk supertrots!
De overtocht naar Antigua is gemaakt in een nieuw record van 32 dagen 18 uur en 13 minuut.

Deelnemer Craig Forsyth finishte als laatste, in 72 dagen, op 23 februari 2021.

Op 10 januari minder dan 400 mijl te roeien voor Rijnmonder Kai Wiedmer en zijn roeimaat Mark Slats.