Op naar de Ringvaart...

Het Westerschelde-team Ringvaart 2021 grijpt elke kans aan om te trainen. Per twee verdeeld in twee boten gingen ze op 23 februari het water op, in hartje winter. De Westerschelde en Oude Maas zijn zodanig omgeriggerd dat op plaats 1 en 3 wordt ge-oarsed. Dit geeft als voordeel dat de roeiers ritme en balans optimaal kunnen trainen. 

Oceaanroeiers Mark en Kai gefinished in recordtijd!

Mark en Kai zijn op donderdag 14 januari als eersten aangekomen op Antigua en hebben de oversteek gehaald! Van harte gefeliciteerd; Kai, je mede-leden van rv Rijnmond zijn natuurlijk supertrots!
De overtocht naar Antigua is gemaakt in een nieuw record van 32 dagen 18 uur en 13 minuut.

Deelnemer Craig Forsyth finishte als laatste, in 72 dagen, op 23 februari 2021.

Op 10 januari minder dan 400 mijl te roeien voor Rijnmonder Kai Wiedmer en zijn roeimaat Mark Slats.

Halverwege de Atlantische Oceaan!

Je bent met z'n tweeën en iedere keer weer: 2 uur roeien, 2 uur rust. Waar zou je dan zijn als je 17 dagen achtereen roeit? Rijnmond-lid Kai Wiedmer en Rijnland-lid Mark Slats zijn deze uitdaging aangegaan en liggen momenteel midden op de Atlantische Oceaan. 

Zoals eerder gerapporteerd, doen Kai en Mark mee aan de Talisker Atlantic Challenge. Deze roeirace is bijna 5000 km lang en de heren zijn over de helft! Nog altijd liggen Kai en Mark op kop. Met hun deelname willen Kai en Mark geld ophalen voor kankeronderzoek. Als je de race wilt volgen, kun je op deze link naar de wedstrijdpagina klikken.

De heren zetten soms filmpjes online, waarin ze updates geven over hun ervaringen. Wil je die zien? Kijk dan op de Instagram van Kai (@k.wiedmer) of Mark (@markslatsofficial).

Roeien op de Atlantische Oceaan

RV Rijnmond-lid Kai Wiedmer roeit op dit moment samen met Mark Slats op de Atlantische Oceaan. Zij liggen nu (22/12/2020; update: nog steeds op 28/12/2020) op kop in de Talisker Atlantic Challenge Race. De race begon bij San Sebastian op de Canarische Eilanden en zal eindigen op Antigua & Barbuda, in West-Indië. 

Mark en Kai halen met hun team Row4Cancer geld op ter bestrijding van kinderkanker. Hun promotie filmpje is hier te zien: https://www.instagram.com/p/CJGFf6cgqZL/?igshid=1wii2wasoi2 

RRC november ook afgelast!

Vanwege het Corona-virus is de Rotte Roei Competitie van 28 november 2020, georganiseerd door KRZV De Maas, afgelast. 

Vooralsnog vinden de RRC van de maanden december 2020 tot maart 2021 doorgang, hoewel er mogelijk extra maatregelen zullen gelden om deze wedstrijd doorgang te mogen laten vinden.

De overige RRC data zijn: 

 • zaterdag 19 december 2020
 • zaterdag 30 januari 2021
 • zaterdag 27 februari 2021
 • zaterdag 27 maart 2021

De maatregelen die tot op heden bekend zijn gemaakt: 

 • Aanmelden uiterlijk de vrijdag voor de wedstrijd, via de wedstrijdcommissaris van Rijnmond.
 • Op de wedstrijddag:
  • Ophalen van wedstrijdnummers bij RV Maas, uiterlijk om 08:30uur, door vertegenwoordiger van Rijnmond. 
  • Roeiers vertrekken vanaf RV Rijnmond met wedstrijdnummer op de boot.
  • Start wedstrijd om 10:00uur op de Rottemeren. 

Wedstrijd nieuws december 2019

Op zaterdag 21 december is er door veel teams deelgenomen aan de Rotte Roei Competitie en de RIC marathon te Amsterdam.

De resultaten van de Rotteroei competitie waaraan 6 Rijnmond teams deelnamen waren prima, ondanks de wat moeilijke omstandigheden met veel golfslag op de Rotte meren. Het team Van HugoV en JuliaS deden het zelfs uitstekend werden 1ste in hun klasse; boottype 2X.

Bij de RIC marathon waaraan 71 teams aan deelnamen deden de Rijnmondteams het ook prima. In hun hun klasse boot type C4* waaraan ruim 30 teams aan deelnamen werd het team van Jacob Jan, Ellen, Hugo, Marjan en Sandra keurig 7de in een tijd van 5 u en 26 min. Het team met Arie, Mieke, Hans, Paul en Rinus eindigde er kort achter als 9de in een tijd van 5 u en 30 min. Inhoudende dat men met een gemiddelde van ruim 10km per uur hebben geroeid en dit door de Amsterdamse grachten waar veel oponthoud is door rondvaartboten.

Het jaar 2019 zit er wat wedstrijd- marathon roeien er weer op. De wedstrijdcommissaris dankt jullie voor je enthousiasme en inzet om mee te doen aan wedstrijden en marathon roeien. Zo zijn wij wat marathon roeien betreft zelfs de grootste van Nederland geworden.