Bloemkoolweer

Bloemkool, midden in de zomervakantie. Het is de benaming voor een type wolk dat snel ontstaat in zomers weer. Opkijken hoeft niet, de wolk is duidelijk herkenbaar door een hoosbui die je binnen minuten tot op de draad doorweekt. Tegen de tijd dat je weer droog geroeid bent komt de volgende bui. SH.

 

RV Rijnmond is ambassadeur voor een schone Rotte


Foto: David Rozing

In het Rotterdam Wijknieuws is een mooi stuk geplaatst met Hugo Visser. Lees hier het artikel. SH

Oproep: let op zwemmers

Zwemmers langs de Rotte vragen ons om rekening met hen te houden. Als ze 'verkeerde wal' zwemmen dan zien ze ons beter aankomen maar soms helpt roepen niet of komen ze klem. Op een zomerse dag kom je er meestal een paar tegen onderweg. -SH.

Rijnmond-groen

Aan het begin van de zomer is rv Rijnmond op zijn groenst. Deze foto is gemaakt op 29 juni 2022 rond het middag uur. 

Op het linker steiger ligt de "Sloe", klaar voor de verkoop. -SH.

Zonnebrand: Voorkom verbranden!

Hoewel het de afgelopen week veel regent, is de zomer toch echt nabij. Als we geluk hebben, schijnt de zon de komende maanden regelmatig. Als je langere tijd buiten bent, zeker op het water, neemt de kans op verbranden toe. Ondanks de berichten in de alternatieve media is en blijft zonnebrandcrème een goede uitkomst om verbranden tegen te gaan, zeker als je een crème gebruikt die zowel tegen UVA- en UVB-straling beschermt. Gedurende dag is het wel verstandig om bij te smeren, omdat de crème vaak niet resistent is tegen zweten en water . 

Smeren voor een roeitocht kan geen kwaad!

Meer lezen? Ga dan naar de website van het Huidfonds of een kort interview met dermatoloog Lubeek door het Radboud Medisch Centrum

Andere roeiers...

Maandagmorgen, daar komen roeiers aan, maar wel hele andere.....wel in het groen!