Zonnebrand: Voorkom verbranden!

Hoewel het de afgelopen weer veel regent, is de zomer toch echt nabij. Als we geluk hebben, schijnt de zon de komende maanden regelmatig. Als je langere tijd buiten bent, zeker op het water, neemt de kans op verbranden toe. Ondanks de berichten in de alternatieve media is en blijft zonnebrandcrème een goede uitkomst om verbranden tegen te gaan, zeker als je een crème gebruikt die zowel tegen UVA- en UVB-straling beschermt. Gedurende dag is het wel verstandig om bij te smeren, omdat de crème vaak niet resistent is tegen zweten en water . 

Smeren voor een roeitocht kan geen kwaad!

Meer lezen? Ga dan naar de website van het Huidfonds of een kort interview met dermatoloog Lubeek door het Radboud Medisch Centrum

Andere roeiers...

Maandagmorgen, daar komen roeiers aan, maar wel hele andere.....wel in het groen!

December 2021 werk A16

Hierbij de laatst binnengekregen foto's van de werkzaamheden A16. Het lijkt wel het Rottekanaal:

Roeien in coronatijd

Anderhalve meter en roeien in een 2 (met je eigen thee) 

Stekkerboten

Bij watersportvereniging UNO (Uit Nood Ontstaan) liggen twee uitgebrande schepen sinds 29 december. Het vermoeden is dat een jacht heeft vlam gevat na kortsluiting in de walstroomaansluiting. De twee zusterschepen zijn verloren en een derde schip is beschadigd. 

(foto: HansJ).

Versmalling van de Rotte

Aan de kant van de Bergse Linker Rottekade liggen pontons in het water om de tunnelbak onder de Rotte te kunnen bouwen. Daar omheen ligt een pontonverbinding vanaf begin augustus met een fietspad. Deze fietsverbinding is afgestemd met alle betrokken beheerders, de beide gemeenten en de waterbeheerder. Ook de politie heeft de situatie beoordeeld en akkoord bevonden.

De vaarweg is substantieel smaller, namelijk 10 meter. Dat is afgestemd met de vaarwegbeheerder en de vaarweggebruikers. Het zal sowieso even wennen zijn, hopelijk is er voldoende geduld om elkaar volgens de regels op het water te passeren. Deze situatie zal gedurende ongeveer één jaar aan de orde zijn. Aldus de laatste update van De Groene Boog.