Coppelstock Marathon 2020

De 1ste marathon in 2020 is weer geroeid. Dit ivm het corona gebeuren. Dit was de Coppelstock marathon te Voorne Putten. Deze marathon ging over het Brielse meer dan naar de Brielle door een recreatie park en retour, totaal over een afstand van 50 km. Aan deze marathon deden 3 Rijnmond teams mee. Deze ploegen deden het prima in een veld van 13 ploegen. De ploeg met PaulK, MiekeC, LiaH en ArieH in een boot C3* eindigde in een tijd van 5u38. Ploeg BertS, DennisT, SietskeT, RoelC en LiesbethvdS in een boot C4* in een tijd van 5u47. HansJ gast bij een Nautilus ploeg boot wherry in een tijd van 6u24. Ploeg PaulvH, CarlaD, JokeL, JannieH en ElineV in een boot C4* in een tijd van 6u35. Na afloop werd er door de organisatie een heerlijke pizza geserveerd al met al een prima geslaagd evenement, Een compliment aan de organisatie. Na afloop werden de boten weer opgeladen en afgeladen bij Rijnmond. Dit getuigt weer van een grote samenhorigheid bij Rijnmond. De wedstrijdcommissie.

Magnum Marathon 2020 prima gehaald

Op zondag 23 Augustus was de Magnum marathon te Amsterdam over een afstand van 58 km. Aan deze marathon deed mee een Rijnmond ploeg met een boot C2*. Te weten captain Hans met 2 leden let op!!! die net waren afgeroeid Elske en Anthony. En dan te weten dat deze marathon maar liefs over 58 km ging met moeilijke omstandigheden veel wind. Maar deze 2 debutanten in het marathon roeien deden het voortreffelijk.
Dit team roeide deze marathon moeiteloos uit. Dat belooft wat voor de toekomst. Nogmaals gefeliciteerd namens de wedstrijdcommissie met dit resultaat. De Wedstrijdcommissie

NL kampioen marathon roeien 2019

RV RIJNMOND DE BESTE VAN NEDERLAND!

Vol trots mogen willen wij jullie bij deze op de hoogte brengen van onze onwerkelijke prestatie die wij als vereniging samen neergezet hebben! RV Rijnmond is namelijk NEDERLANDS KAMPIOEN MARATHONROEIEN geworden. Met maar liefst 11.776 kilometers roeien eindigen wij boven RV Laak. Alsof dat nog niet genoeg was, zijn wij óók kampioen geworden met het hoogste aantal behaalde oorkondes! Hierin hebben 18 van onze leden elk 6 of meer oorkondes binnengehaald.
Ondanks dat wij binnen RV Rijnmond weinig waarde hechten aan winnen en plezier bij ons de voorkeur heeft, zijn wij natuurlijk apetrots op deze prestatie!

RoelC (Zie foto hieronder) heeft maar liefst deelgenomen aan 8 marathons en daarin 477(!) kilometer afgelegd. Hiermee eindigt hij als 24e van heel Nederland, Chapeau Roel!

Nederlands Kampioen Marathonroeien!

RV RIJNMOND DE BESTE VAN NEDERLAND!

Vol trots mogen willen wij jullie bij deze op de hoogte brengen van onze onwerkelijke prestatie die wij als vereniging samen neergezet hebben! RV Rijnmond is namelijk NEDERLANDS KAMPIOEN MARATHONROEIEN geworden.

Met maar liefst 11.776 kilometers roeien eindigen wij boven RV Laak. Alsof dat nog niet genoeg was, zijn wij óók kampioen geworden met het hoogste aantal behaalde oorkondes! Hierin hebben 18 van onze leden elk 6 of meer oorkondes binnengehaald.
Ondanks dat wij binnen RV Rijnmond weinig waarde hechten aan winnen en plezier bij ons de voorkeur heeft, zijn wij natuurlijk apetrots op deze prestatie!

RoelC (zie foto hieronder) heeft maar liefst deelgenomen aan 8 marathons en daarin 477(!) kilometer afgelegd. Hiermee eindigt hij als 24e van heel Nederland, Chapeau Roel!

Groene Hart Marathon 2019 snel gedaan

De weersvoorspelling beloofde niet veel goeds fikse regen buien en heftige windstoten. Toch ging Rijnmond met goede moed van start. Na het vaarklaar maken en na het stuurlieden overleg vertrokken 33 teams om deze marathon te voltooien. Tijdens de stuurlieden overleg werd bekend gemaakt dat er een alternatieve route zou worden gevaren. De route over de Kaag en het Braamsemermeer was met deze weersvoorspelling te gevaarlijk. Voordeel men behoefde geen reddingvesten aan en de route werd ingekort van 58km > 51 km. 2 Teams van Rijnmond deden aan deze marathon mee. De Merwede met ThereseB EllenB PaulK MiekeC RinusC. De Dordtse Kil met LiaH HugoN BenL CockE en HansJ.

De Rijnland Marathon 2018

De Rijnland marathon gaat o.a door Leiden over de Kaag door Warmond Katwijk Noordwijk
Aan deze marathon deden 16 teams mee waaronder 3 Rijnmond teams.
Team Merwede met PaulK, PaulH, CarlaD, Mieke en RinusC
Team De Dordtsekil met RegiH, AnkeV, SietskeT, IneK en DiniW
Team de Devel met BertS, LiaH, en JeanettePauw en HansJ

Het was vroeg opstaan om gezamenlijk aldaar de boten vaarklaar te maken .
Om 8,30 u werd het startschot gegeven onder werkelijk uitstekende weersomstandigheden .
Nadeel van het prima weer was dat er veel recreatie boten op het water waren die voor ons roeiers wat overlast bezorgden .
Maar Rijnmond trok zich daar niet veel van aan maar roeide onverminderd door .
Ondanks dat er een paar verkeerde afslagen werden genomen kwamen alle Rijnmond ploegen ruim op tijd binnen.