Roparun donatie

Roparun 2022

"Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven." Dat is de missie van de Roparun.

Roeien is iets totaal anders dan hardlopen, en dat maakt de afwisseling super leuk!

Over 3 weken beginnen wij, Team 065 (https://team065.nl/) aan de Roparun, een estafette van circa 550km.

Nu nog de laatste activiteiten, vergaderingen en gezamenlijk trainingen... Hoe gek het klinkt - veel rennen, amper slapen, weinig rust - hebben we allemaal zin in.

Zaterdag 21 heb ik bardienst bij de vereniging, dus kan er nog gedoneerd worden. Er is ook zelfgemaakte vegan cheesecake in de aanbieding (opbrengst naar de Roparun). Alle steun helpt!

Als je er niet ben, maar wil toch steunen doneren kan nog (vanaf 5 euro). Kijk hier: https://lnkd.in/ef57SP6f Het kan op mijn naam Marion C of op de hele team.

Tot zaterdag!

Inschrijving 24 uur v/d Rotte 2022!

Nog maar 5 weken en dan is het zo ver! De 24 uur van de Rotte!

De inschrijving voor leden is nu geopend voor leden van RV Rijnmond!

Meld je aan via https://rvrijnmond.nl/evenementen/24-uur-van-de-rotte-inschrijven.

Voor meer informatie zie de informatiepagina.

Parcours 24 uur van de Rotte

Sinds 2017 is de RV Rijnmond 24 uurs van de Rotte een officieel evenement voor minimaal 50 kilometer op de marathonlijst van de KNRB. Uniek voor deze marathon is dat de deelnemers zelf kunnen bepalen hoeveel kilometers ze willen maken in 24 uur.

Route informatie

Toelichting
  1. Roeivereniging Rijnmond, start/finish stempelen;
  2. Kruising Rotte en Noorderkanaal, opletten roeiboten en pleziervaart;
  3. Onder spoorbrug en de ring van Rotterdam door;
  4. Philips Willembrug, middendoorgang is hoog en breed;
  5. Irenebrug, wordt van afstand bediend. Lastig punt: stroomopwaarts na de brug scherpe bocht BB; let goed: op tegemoetkomend verkeer;
  6. Varenbrug, hoog en breed;
  7. Bijbelbocht, 110 graden, goed stuurboord houden en opletten;
  8. Rottebanbrug, hoog en breed;
  9. Café Oud Verlaat, keerpunt en stempelen.

Dé wedstrijd live bekijken?

Op zondag 3 april wordt The Boat Race verroeid. In de kantine zullen we de wedstrijden live bekijken, want het belooft weer spannend te worden! Je bent vanaf 15:00 uur welkom in de kantine. De eerste race start om 15:23 uur, de tweede om 16:23 uur. De snacks worden verzorgd, drinken is op eigen kosten.

De wedstrijd tussen de oer-Engelse universiteiten Oxford en Cambridge werd in 1829 voor het eerst verroeid. Dit jaar vindt de 167e wedstrijd plaats. De originele wedstrijd was alleen voor heren, daarom werd de dameswedstrijd in 1927 aan het programma toegevoegd. Zondag is de 76ste race voor de damesploegen. Zowel de dames als de heren roeien op ‘The Championship Course’ in de Theems in Londen, de wedstrijd heeft een lengte van 6,8 kilometer.

Aankomende zondag wordt er dus weer gestreden om de overwinning. De zowel de dames als heren van Cambridge hebben op dit moment meer overwinningen dan die van Oxford (mannen: 85 tegen 80; vrouwen: 45 tegen 30 overwinningen).

Afbeelding parcours via theboatrace.org; foto via londonist.com

In 24 uur zo veel roeien als je wilt, verslag 24 uur van de Rotte 2018

Vrijdagavond 15 juni ging de 24 uur van de Rotte weer los. Zo veel roeien als je wilt! Wie wil dat nou niet? Het traject van 15 km heen en terug tussen de roeivereniging en het Café Oud Verlaat voerde over de mooie en bochtige Rotte. De roeivereniging was de hele dag en nacht gezellig en druk.

Vier roeiers van Voorne-Putten wisselden in de C2x+ strak door met steeds ééntje rustend op de kant en haalden daarmee 135 km per persoon bij elkaar. Arie van Veelen (De Laak) roeide in zijn eentje in de Scout 540 (een moderne kunststof wherry) maar liefst 120 km bij elkaar en was daarmee in mijn ogen de held van de dag. Corina Zomervrucht van de Dordtse combineerde er lustig op los in verschillende Rijnmondteams en roeide 105 km bij elkaar. Marian (De Eem) en Martin Paasman (De Laak) hadden lekker thuis geslapen en stapten ’s ochtends om 9 uur in 'De Ee’ - een mooie houten dubbeltwee - en roeiden op hun gemak 60 km bij elkaar.

Van de 95 deelnemers roeiden er 40 minimaal 60 km. Wat opviel was dat er maar 8 roeiers niet van RV Rijnmond waren. Dat is een gemis, want de sfeer is goed, de route afwisselend, iedereen helpt elkaar en de ontvangst is hartelijk. Kom volgend jaar ook zoveel roeien als je wilt! CarlaD. Hier volgt het fotoverslag -met dank aan HansJ...