Heb jij zin om te roeien? Kom roeien bij Roeivereniging Rijnmond!

 Are you an English-speaker? Want to join our club? Information for English-speaking Rotterdammers

Sinds de jaren '80 heeft Roeivereniging Rijnmond zich ontwikkeld tot een vereniging met ongeveer 300 leden en een zestigtal boten en tien kano's. Roeivereniging Rijnmond heeft sportiviteit, gezelligheid en veiligheid hoog in het vaandel staan. Het is belangrijk dat iedere roeier zich prettig voelt op de vereniging. Hoewel iedere roeier begint met een basisinstructiecursus, kan iedereen de vervolgstappen zelf vormgeven. Sommige roeiers gaan marathons of wedstrijden roeien, anderen kiezen liever voor een recreatievere manier van varen. Dat kan in je eentje in de skiff (eenpersoonsboot) of in een ploeg. Als het weer spelbreker is, kun je trainen in onze fitnessruimte. Aan het eind van iedere training - intensief of rustig - komt iedereen samen in de kantine voor een lekkere kop thee of koffie.

Voor wie?

Roeien is een sport voor alle leeftijden. Op onze vereniging kun je komen roeien vanaf elf jaar, voor de jongere roeiers hebben we speciale roeiboten die afgesteld zijn op hun lengte en gewicht. Ook voor je studententeam en voor schoolroeien kun je terecht bij RV Rijnmond, zowel binnen- als buiten schooltijd. We hebben contact met diverse scholen, waaronder het LMC, Marnix, Thorbecke en Libanon. Tevens hebben diverse studententeams bij RV Rijnmond de opleiding en training voor de Ringvaart Regatta gevolgd. Voor deelname houdt RV Rijnmond een acht beschikbaar. Lees hier meer over ploegbegeleiding voor Ringvaartteams.

Wil je ontdekken of roeien een sport voor jou is? Of wil je roeien weer oppakken? Mail dan naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Begeleiding

Nieuwe leden beginnen met de basiscursus. Wanneer je al roei-ervaring hebt, kijken we tijdens de proefles hoe het verdere traject eruitziet. 

De basiscursus roeien voor volwassenen bestaat uit twee onderdelen:

Introductiecursus roeien (deel 1)

In zes weken maak je kennis met roeien. De eerste 2 weken oefenen we binnen op de ergometer en in onze roeibak. Na 2 weken maken we de combinatie van binnen roeien met buiten roeien en ga je dus ook het water op. In deze zes weken krijg je een beeld wat het betekent om te roeien en ontdek je of roeien goed bij jou past. Een les duurt ongeveer twee uur. Het introductieprogramma kost € 60,00 (pinbetaling voorafgaand aan de eerste les). 

Na de introductiecursus van zes weken besluit je of je wel/niet lid wordt van onze vereniging. Word je lid, dan ga je de basiscursus roeien en sturen volgen.

Basiscursus roeien en sturen (deel 2)

De basiscursus roeien is het vervolg op de introductiecursus. Tijdens deze cursus ga je je roeitechniek verder verfijnen, je leert sturen en je leert meer over de theorie en de vaarregels. Na ongeveer 15-20 lessen kun je opgaan voor het roei- en stuurexamen, waarna je met een groep zonder instructeur het water op kunt. Een les duurt ongeveer twee uur. 

De lessen voor beginnende roeiers zijn wekelijks:

  • Voor de jeugd op zaterdag om 9:00 uur.
  • Voor volwassenen op zaterdag 13:00 uur of zondag 9:00 uur. Jongvolwassenen (18 tot en met 35 jaar) kunnen ook kiezen voor het intensieve roeiprogramma, lees hier meer over dit speciale programma.

Als je wilt beginnen met de introductiecursus of een proefles wilt aanvragen, mail dan naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Na het basisexamen kun je je verder ontwikkelen in bijvoorbeeld boord-, toer-, glad- en wedstrijdroeien. Bij onze vereniging zijn instructie en coaching inbegrepen in het lidmaatschap.

Contributie

Introductiecursus €60,00
Inschrijving eenmalig €46,00
Jongeren tot 18 jaar €142,00
Studenten tot 23 jaar €159,00
Volwassenen €280,00
Gezinsleden €225,00

Het inschrijfgeld is inclusief een verenigingsshirt. In de jaarlijkse contributie zijn de lidmaatschapskosten van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) inbegrepen.