Roeicommissie

De roeicommissie houdt zich bezig met de roei- en instructeursopleidingen.

Cursus omslaan

Na succes op herhaling. We organiseerden weer een avond omslaan in de skiff en er weer in klimmen! Woensdagavond 4 september werd de cursus omslaan gehouden van 19.00 – 21.00 uur door HugoN en JarlR.

Deze foto toont dat de cursus omslaan weer succesvol was.

De cursus Inuitkapseis is:
• voor leden die afgeroeid zijn in een skiff
• voor leden die aan het lessen zijn in een skiff
• voor instructeurs die skifflessen verzorgen

Kon je deze avond niet laat het ons weten. Dan zetten we je op de lijst voor 2020.
Groet ThérèseB en JokeL, roeicommissarissen Roeivereniging Rijnmond.

Midweek naar Schiedam

Roeitocht naar Schiedam 17 april
Eigenlijk ging het thuis al een beetje mis. Verslapen.

Toch op tijd in de auto weg gereden naar de roei. File onderweg. Tenminste

Toerprogramma 2014

Het doet ons een genoegen jullie de tochten voor 2014 te kunnen presenteren. Het programma omvat twee tochten voor een breed roeipubliek, twee weekendtochten en de Oorsprong van de Rottetocht (gastentocht).

De inschrijfprocedure is gewijzigd ten opzichte van die van vorig jaar. Je kunt je vanaf nu voor alle tochten opgeven. Bij iedere tocht vermelden wij een uiterste inschrijfdatum , na deze datum kun je je niet meer opgeven voor de tocht. Met name voor de weekendtochten willen we je vragen een voorkeur op te geven, gezien het feit dat je normaal gesproken met één van beide weekendtochten mee kunt.

Aan de hand van de ontvangen inschrijvingen zal de toercommissie bekijken wie met welke tocht mee gaat. De volgorde van inschrijving speelt daarbij geen allesoverheersende rol meer, we zullen ook kijken naar de roeicapaciteiten van degenen die zich hebben ingeschreven en met welke tochten je in het verleden al hebt meegedaan.

Bij iedere tocht vermelden wij ook de zwaarte van de tocht (één (*), twee (**) of drie sterren(***)).

Zaterdag12 april, openingstocht(*)

We vertrekken vanaf onze roeivereniging naar Delfshaven. Deze tocht is ook geschikt voor roeiers die nog niet zo lang zijn afgeroeid, met het voorbehoud dat er voldoende ervaren toerroeiers mee moeten gaan om de onervaren toerroeiers te kunnen begeleiden. Deelname aan de tocht is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

Het programma voor de dag:
10.00 uur:
Verzamelen in de kantine. Onder het genot van een kopje koffie of thee maken we de indeling bekend. Daarna brengen we de boten naar buiten.
10.45 uur:
Vertrek naar Delfshaven
11.45 uur:
Aankomst in Delfshaven, gelegenheid tot lunchen (op eigen kosten)
13.45 uur:
Vertrek uit Delfshaven
15.00 uur:
Aankomst bij de vereniging.


Bij voldoende belangstelling kan de kantine worden geopend om na afloop nog een drankje te drinken. Uiterste inschrijfdatum: 4 april 2014

 

Zaterdag 14 juni, Oorsprong van de Rottetocht

Ongeveer 35 roeiers uit binnen- en waarschijnlijkbuitenland zullen bij ons te gast zijn voor de jaarlijkse tocht naar de Oorsprong van de Rotte. Deze tocht is niet toegankelijk voor roeiers van RV Rijnmond. Vind je het desondanks leuk om kennis te maken met roeiers van andere verenigingen, en lijkt het je wel wat om deel uit te maken van de organisatie als vrijwilliger, dan kun je je daarvoor opgeven bij de toercommissie.

 

Vrijdag 4 juli tot en met zondag 6 juli, Weekendtocht Kerkboot Sneek (**)

Voor wie het niet weet:in de Kerkbootroeije met 14 roeiers. Boordroeien wel te verstaan, dus enige ervaring met boordroeien is een pré. In de loop van vrijdag vertrekken we naar Friesland, zaterdag varen we een tocht over de Friese wateren.

We overnachten twee nachten in hostel Oer ’t Hout in Grou(voormalige jeugdherberg). Zondag na het ontbijt rijden we weer terug naar huis, in de middag verwachten wij weer in Rotterdam te zijn. Maaltijden zijn inbegrepen vanaf het diner op vrijdagavond tot het ontbijt zondagochtend. Er is plaats voor 15 personen. Het inschrijfgeld bedraagt ongeveer 125 euro. Uiterste inschrijfdatum:1 april 2014

 

Vrijdag 19 september tot en met zondag 21 september, Weekendtocht Deinze-Gent (België)(***)

In de loop van vrijdag vertrekken we naar België. Zaterdag doen we mee met de Blauw-Witte toertocht van Deinze naar Gent, een afstand van 30 km door het afwisselende Vlaamse landschap. Het laatste stuk van de tocht gaat door het historische centrum van de stad Gent. We overnachten in een jeugdherberg in de omgeving van Gent.Inbegrepen is het ontbijt in de jeugdherberg op zaterdag en zondag, alsmede de lunch en diner op zaterdag. Niet inbegrepen is het diner op vrijdag.

Zondag na het ontbijt vertrekken we weer naar huis, zodat we in de middag weer in Rotterdam zijn. Ook bij deze tocht is er plaats voor 15 personen. Het inschrijfgeld bedraagt ongeveer 100 euro. Uiterste inschrijfdatum:1 juli 2014

 

Zaterdag 1 november, Halloweentocht (*)

Een tocht in winterse sferen. Als het weer meewerkt roeien we naar de Kralingse plas. Na de tocht is er weer soep. Welke soep willen we nog niet verklappen, maar het kan zijn dat het iets met Halloween te maken heeft…

Deelname aan de tocht is gratis. Uiterste inschrijfdatum:24 oktober 2014

In 2014 organiseren wij wederom geen kerstactiviteit.

Inschrijven

Wil je mee met één of meerdere tochten, stuur dan een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin:

·Met welke tochten je mee wilt

- Voor de weekendtochten: welke tocht je voorkeur heeft

- Voor de weekendtochten: of je bereid bent te rijden.

- Je telefoonnummer.

Weet je nu nog niet aan welke tochten je dit jaar wilt deelnemen? Dan kun je je later opgeven, zolang je de uiterste inschrijfdatum in de gaten houdt.

Ben je geïnteresseerd een bijdrage te leveren aan de organisatie van de oorsprong van de Oorsprong van de Rottetocht, dan kun je dit eveneens kenbaar maken via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijven weekendtocht 2012

Zaterdag 10 maart om 14 uur start de inschrijving van de weekendtocht van dit jaar, de Pieterburentocht, die dit jaar zoals de naam als zegt in Groningen wordt gehouden. Het inschrijfgeld bedraagt 150 euro, met een aanbetaling van 50 euro.
Om in te schrijven, stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met daarin je naam, telefoonnummer en of je bereid bent je auto beschikbaar te stellen voor vervoer.

Er kunnen dit jaar 26 personen mee, 24 roeiers en 2 begeleiders.
Voor de volgorde van inschrijving is het tijdstip bepalend waarop de aanmelding in de mailbox van de toercommissie binnenkomt, mits de aanbetaling van 50 euro een week na aanmelding op rekening 263488 van de toercommissie staat. Is dat niet het geval, dan sluit je achteraan in de rij. Een aantal roeiers die vorige jaar buiten de boot zijn gevallen krijgt gelegenheid eerder in te schrijven.
Aanmeldingen die voor 10 maart om 14 uur binnenkomen worden niet in behandeling genomen.

Meer informatie over de tocht vind je in de rubriek toerroeien/informatie voor leden/programma 2012.