De Rotte is de rivier waar de stad Rotterdam zijn naam aan ontleent. In 1270 werd een dam in de Rotte gelegd op de plaats van de huidige Hoogstraat. In de loop van de eeuwen verrees de stad tot zijn huidige vorm. Tegenwoordig is de Rotte een plaats waar veel watersporters te vinden zijn.

Als je lid wordt (of bent) van onze vereniging zal je voornamelijk roeien op de Rotte waaraan onze vereniging ligt. Vanuit onze vereniging kun je twee kanten uit. Richting de stad roei je onder verschillende bruggen door en kom je uiteindelijk uit bij de Laurenskerk. Hier kan je aanleggen en koffie drinken bij één van de cafétjes in de binnenstad.

De meeste leden roeien het merendeel van de tijd de andere kant op, de stad uit. Als je onder de snelweg door roeit en de Boezem oversteekt kom je op de Rotte en kan je helemaal door roeien tot de Rottemeren en uiteindelijk de Oorsprong (30 km heen en terug). Deze kronkelige rivier voert je langs lintbebouwing, een aantal molens en bruggen, café Oud Verlaat (onze favoriete koffiestek, op 15 km roeien heen en terug), de Rottemeren en uiteindelijk de Oorsprong. Er zijn veel watersporters op de Rotte. We delen de rivier met onze buurverenigingen Skadi, Nautilus en De Maas, pleziervaart en andere liefhebbers zoals kanoers en zwemmers.