Ringvaart Regatta 2023

Aanstaande woensdag 31 mei ligt er weer een RV Rijnmond studententeam aan de start van de Ringvaart regatta. Ze gaan niet alleen 100 km roeien maar doen dat ook voor het goede doel Stichting Mind voor psychische gezondheid. Je kunt ze volgen via hun Insta @ringvaartmindset2023 en vergeet dan ook niet te doneren zodat ze hun doel van €5000 euro nog gaan halen. Daar gaan ze vast harder van roeien 💪

Doneren kan via https://starteeneigenevenement.doemeemetmind.nl/teams/mindset

MarkJ en BartH roeien de Ringvaart in een ongestuurde twee. 

Tijdens de race zijn team acht- met startnummer 42 van Mindset en team twee-x van Mark en Bart met startnummer 13 live te volgen: https://racemap.com/player/ringvaart-regatta_2023-04-25 

Ringvaart 2022

De Ringvaart 2022 is woensdag 8 juni uitgeroeid door alle drie de teams! Met 23 gehaalde 'blikken' is weer een succesvolle editie afgesloten. De wedstrijd over 100 km ringvaart begon om 06:00u met windkracht 3 mee langs de Kaag en verder noordwaarts langs Schiphol-oost.

Een hoosbui van ruim twee uur midden op de dag deed een aanslag op de ploegen. In de auto's van de begeleiding kon 20 minuutjes worden opgewarmd en verkleed maar de regen hield daarna nog uren aan.


Onze teams D8* 6-Botteboot en HC4* 101-Rijnmond Lions lagen vooraan in het veld en werden rond 17:15u soepel over de sluis in Leidschendam getild. Inmiddels was het gelukkig weer droog. Na een uur pauze werd nog ruim tien kilometer verder geroeid en met mooie tijden rond 19:50 gefinished bij Laga in Delft.


Daarna werd het drukker bij de sluis en ons tweede D8+ team kwam daar in de avond in een enorme file terecht. Zij finishten in de schemering en moesten afriggeren in het donker! Ondanks het uitstel voor slecht weer op 25 mei wisten alsnog alle Rijnmond ploegen dit jaar succes te behalen. -SH-

Hier is een reportage van team Botteboot (RVSV dispuut Botlek)

Wat doen al die dames daar?

Deze dames zijn de komende maanden onderweg naar Delft, via Haarlem. Twee keer per week wordt geoefend op het water, net zolang tot 100 km roeien geen probleem meer is. Dat is namelijk de lengte van de Ringvaartregatta, die dit jaar op 25 mei wordt gehouden. De opleidingstijd is circa 5 maanden.


Klik op de afbeelding voor een live-impressie.

Al meer dan 10 jaar begeleidt rv Rijnmond studententeams voor de langste roeiwedstrijd van Nederland. De teams zijn een heel jaar lid en kunnen na de Ringvaart aanhaken bij andere wedstrijden, zoals de Goudse Mijl die gehouden wordt op een van de kortste wedstrijdbanen van Nederland. Overigens hoef je geen student te zijn om de Ringvaart te roeien. Rijnmonders van alle leeftijden hebben met succes meegedaan. -SH-

Honderd kilometer verder!

De twee deelnemende Ringvaart teams hebben hun maandenlange trainingen gisteren afgerond met een spetterende finish pal voor onze club!

Het was stralend mooi weer op 2 juni en de temperatuur van ruim 25 graden was eigenlijk aan de hoge kant voor het roeien van 100km. 


Gelukkig was er nog wel een heel lichte zijwind op het gekozen traject tussen de Coolhaven en Leidschendam. De gestelde tijden zijn gehaald! 

De handenfoto na de wedstrijd vertelt hoe deze langste roeiwedstrijd van Nederland is verlopen. (Zoek de Champagne). ook het Scull-8 team dat de 50 kilometer afstand roeide heeft het enorm goed gedaan.

Hulde aan de 23 meiden die maandenlang getraind hebben, we hadden heerlijk feest op de club.

Ringvaart 2021 start en eindigt bij Rijnmond!

De Ringvaart commissie staat verenigingen toe om dit jaar een eigen 100 km circuit samen te stellen en dat heeft Rijnmond gedaan. Skadi doet ook mee met ons circuit. De finish van ons 100km traject is woensdagmiddag 2 juni,  vanaf circa 18:00u bij de Bergsluis.

Het roeitraject is tussen de Coolhaven en de sluis bij Leidschendam. Daar is alle ruimte voor fans! Als jullie langs de route willen komen aanmoedigen op deze prachtige en zonnige dag dan steun je onze ploegen enorm!

Bij de Bergsluis en bij ons op de werf is niet zoveel plaats en we willen grote groepen echt vermijden.  We vragen jullie vriendelijk om woensdagavond zoveel mogelijk ruimte te geven aan onze 3 teams. Meer info bij JokeL, ThereseB, RicardoW, StevenH, HansJ, HugoV, RolfJ.

Terug van even weggeweest

Zondag 16 mei ging Ringvaart team VlotteRotte voor de 50km training langs Leidschendam. 

Deze foto is bij terugkomst genomen...