In het jaar 2018 namen 2 externe boten mee aan Ringvaart.

De Botte boot die werd gecoacht door HugoV, PeterB, RolfdJ en JarlR

Onder begeleiding van Stuur JarlR, en coach langs de kant RicardovdW hebben de dames hun 2e zondag op rij in de 8 even kunnen voelen aan het echt werk!

De weersomstandigheden waren ideaal voor het trainen, eerst kilometers zijn een feit op naar de 100!

Sinds enkele jaren begeleiden instructeurs en coaches van RV Rijnmond gelegenheidsteams richting de Ringvaart Regatta, ofwel De Ringvaart. De Ringvaart is één van de langste, zo niet de langste, onafgebroken marathon ter wereld. De lengte van deze roeimarathon is 100 kilometer en leidt langs Leiden, Amstelveen en Delft (zie afbeelding, bron: H.S.R.V. Pelargos). Meer informatie over De Ringvaart is te vinden op de website https://ey-parthenon-ringvaartregatta.nl/.

De coaches en instructeurs van RV Rijnmond kunnen gelegenheidsteams met of zonder roei-ervaring begeleiden richting De Ringvaart. Voor studententeams is er een speciaal programma ontwikkeld. Een wedstrijdteam bestaat uit 5 of 9 leden, waarvan 1 de vaste stuur is.

Er zijn een beperkt aantal coaches en boten beschikbaar om teams te begeleiden naar hun Ringvaart-avontuur. Als jij en jouw team interesse hebben in onze begeleiding, neem dan snel contact op met ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ook dit keer traint een studententeam voor de Ringvaart bij RV Rijnmond. Twee van de bemanningsleden op de foto roeiden voor het eerst op het water. Watervrij in windkracht 4.

Het doel is om met 9 dispuutleden de 100 kilometer te roeien in een oars-8. Dat gaat wel lukken zo.

Met een ongekend mooie prestatie is de Rijnmond-8 op de Ringvaart Regatta gefinished! Het was goed weer, lekker koel maar er stond wind.

In deze 44e Regatta waren 800 deelnemers ingeschreven. Ruim 160 boten kwamen aan de start.

Rijnmond heeft met maanden (en soms jaren) trainen zeer succesvol met de Ringvaart regatta over 100 km meegedaan met 5 teams.

De Ringvaart 2018 had veel beter weer dan het voorgaande jaar waar afgelasting nodig was wegens hevige onweersbuien. Het dreigde nu zelfs even erg warm te worden. Na 84 km melde coach PaulK dat zijn damesteam 'Support Casper' in opperbeste stemming was. Ook onze wedstrijd commissaris RinusC roeide mee en schreef al een dankwoord op de site. Hieronder volgen de foto's die HansJ instuurde...

Test