House of Power

Gedurende de winter is het vaak (te) koud om te roeien, roeien we meestal kortere afstanden of wordt het roeien afgelast omdat het vriest. Dan kunnen de RV Rijnmond roeiers altijd wel een extra training gebruiken. Daar hebben we een oplossing voor: de House of Power wintertraining. 

Van november tot en met maart geeft Herman Wilton elke donderdag  zijn befaamde wintertraining “House of Power.” Deze training is gericht op kracht en conditie ten behoeve van het roeien. Herman verzorgt deze training speciaal voor RV Rijnmond. De training vindt plaats op een externe locatie: Bizetlaan, Hillegersberg. De aanvang is om 19:00. Omdat dit een externe training is, zijn er wel extra kosten aan verbonden. De kosten bedragen €55,- voor ruim 20 trainingen. Veel Rijnmonders doen enthousiast mee!

Aan het begin van de training wordt er muziek gestart en dan ga je aan de slag! Na de warming-up start je met een circuitje van een tiental oefeningen, het circuitje doe je met een team van één of twee andere Rijnmonders. Je zal met gewichtjes aan de slag gaan, maar ook hoelahoepen. Het circuitje doe je twee of drie keer, met pauzes tussendoor. Naarmate je vaker mee hebt gedaan, merk je dat het steeds beter lukt om de oefeningen uit te voeren. In het dagelijks leven merk je ook dat je middel en romp veel sterker worden.

Het leuke van de wintertraining is dat er een groep van ongeveer twintig tot dertig Rijnmonders samenkomt om aan hun conditie te werken. De groep is ontzettend gevarieerd: van jong tot oud, mensen met een heel groot of een kleiner uithoudingsvermogen. Samen werken we aan de conditie!

Rond oktober wordt er een mail rondgestuurd door de Wedstrijdcommissie met de optie om je hiervoor aan te melden. In verband met de COVID-19 maatregelen kan het zo zijn dat de House of Power wintertraining dit jaar geen doorgang kan vinden.

De details

Wat: House of Power Wintertraining

Wanneer: Elke donderdag van november t/m maart (ruim 20 trainingen)

Starttijd: 19:00 uur

Kosten: € 55,- 

Waar: Bizetlaan, Hillegersberg