Ringvaart 2022

De Ringvaart 2022 is woensdag 8 juni uitgeroeid door alle drie de teams! Met 23 gehaalde 'blikken' is weer een succesvolle editie afgesloten. De wedstrijd over 100 km ringvaart begon om 06:00u met windkracht 3 mee langs de Kaag en verder noordwaarts langs Schiphol-oost.

Een hoosbui van ruim twee uur midden op de dag deed een aanslag op de ploegen. In de auto's van de begeleiding kon 20 minuutjes worden opgewarmd en verkleed maar de regen hield daarna nog uren aan.


Onze teams D8* 6-Botteboot en HC4* 101-Rijnmond Lions lagen vooraan in het veld en werden rond 17:15u soepel over de sluis in Leidschendam getild. Inmiddels was het gelukkig weer droog. Na een uur pauze werd nog ruim tien kilometer verder geroeid en met mooie tijden rond 19:50 gefinished bij Laga in Delft.


Daarna werd het drukker bij de sluis en ons tweede D8+ team kwam daar in de avond in een enorme file terecht. Zij finishten in de schemering en moesten afriggeren in het donker! Ondanks het uitstel voor slecht weer op 25 mei wisten alsnog alle Rijnmond ploegen dit jaar succes te behalen. -SH-

Hier is een reportage van team Botteboot (RVSV dispuut Botlek)