Vrijdag 10 augustus tot en met zondag 12 augustus, Pieterburentocht

Er gaat niets boven Groningen, luidt een aloude reclameslogan, en dit weekend gaan we kijken of dat waar is! We hebben een prachtig rondje door het Groningse landschap in de aanbieding, wat we trouwens al in 2004 met een klein groepje hebben gevaren dus we weten waar we over praten.
Dit weekend zit vol met logistieke uitdagingen. Niet alleen huren we boten bij 2 verschillende verenigingen in de stad Groningen, maar ook ligt de accommodatie in Pieterburen niet in de buurt van de route. Dit vergt een strakke planning, maar ook een ingewikkeld vervoersschema. Zelfs de trein zal worden ingezet om iedereen op de juiste plek te krijgen!
De accommodatie “Het Waddenhoes” is een verzameling van een aantal bungalows vlak bij elkaar. Het voldoet aan onze eisen maar het is niet te vergelijken met de luxe accommodatie van vorig jaar in Noord Holland. Behalve van het zeehondencentrum en het wadlopen is Pieterburen ook bekend van een bekende roeitechniek, het “Pieterburen”, oftewel aan één kant roeien en tegensturen. Als je de smalle vaartjes in de omgeving ziet weet je genoeg.
Globaal schema voor het weekend: Vrijdag rond 12 uur vertrek. In de middag een bezoek aan het zeehondencentrum. Zaterdag en zondag roeien. Zondagavond hebben we ter afsluiting nog een gezamenlijke maaltijd in de Valk Emmeloord, waarbij je kunt kiezen tussen een vlees- en een visgerecht.
Voor deelname aan deze tocht moet je zijn afgeroeid én afgestuurd.
Gezien de afsluitende maaltijd, maar zeker ook gezien de hoge vervoerskosten, is het inschrijfgeld voor de tocht hoger dan andere jaren, namelijk 150 euro, met een aanbetaling van 50 euro. Inschrijven tegen een gereduceerde prijs zonder afsluitende maaltijd is niet mogelijk.