Breicafe, met CarlaVanD (inactief)

De boog kan niet altijd gespannen zijn. Breien is een leuke hobby. Soms moet je even een drempeltje over om het (weer) op te pakken. Daar wil ik je best bij helpen!

Ik organiseer drie maal een breicafé.
We maken dan Noordsesloffen of een houthakkersmuts. Dat zijn breiwerken die niet veel ervaring vergen en een mooi resultaat geven.

De sloffen worden gebreid van viltwol op dikke naalden, nummer 6. Als ze klaar zijn worden ze gevilt in de wasmachine en daarna heb je lekker warme sloffen!

De houthakkersmuts wordt gebreid op naalden 4. Dat werkt ook prettig als je er weer in moet komen. Je kan de muts tot ver over je oren trekken en een beetje oprollen, al naar gelang de weersomstandigheden.

Het RV Rijnmond Breicafé is op woensdagavond 18 februari, 4 en 11 maart. Vanaf 19.00 tot 21.30 uur in de kantine van RV Rijnmond. Maximaal 10 personen kunnen deelnemen. Ook als je niet lid bent van rvRijnmond ben je van harte welkom. Er is koffie en thee.

Je zorgt zelf voor wol en breinaalden. Daarkan ik je bij helpen.
De kosten zijn 5 euro per les. De opbrengst van het Breicafé is bestemd voor de verbouwing van de keuken. En de grootste winst is voor jezelf, als je weer plezier hebt in breien!

CarlaVanD