Roeisoep

Afgelopen zaterdag 20/11 was het een gezellige drukte op de vereniging. Leuk voor de bardienst, die deze dag eens extra wilde uitpakken en een beetje aparte mosterdsoep op het menu had gezet!

Terwijl Brigitte en Wim de bar draaiden, waren Loes, Alfred en Marije druk met het maken van roux, mixen van ingrediënten en persen van sinaasappels (het bijzondere aan de mosterdsoep!). De soep kon op een enthousiast onthaal rekenen. Er gingen 25 koppen over de toonbank en Loes heeft zelfs op zondag nog 10 roeiers van een opwarmertje voorzien! Wat een leuk resultaat; waarvan de netto-opbrengst weer ten goede komt van 'Knallen voor de Club'. Twee vliegen in één klap.

Omdat heel wat leden hun afwas terugbrachten met de vraag naar het recept, drukken we dat hierbij af.

Kook ze en eet smakelijk!
Marije

Recept

Ingrediënten

  • bloem
  • 25 gr boter
  • 1 a 2 sinaasappels
  • 2 kruidenbouillontabletten
  • 1 ei
  • koenjit
  • grove mosterd
  • 1/4 ltr slagroom
  • gembersiroop

Bereidingswijze

  1. Smelt 25 gr boter. Voeg in 1x 25 gr bloem toe (roux maken).
  2. Voeg 3/4 ltr water en sap van 1 of 2 sinaasappels scheutje voor scheutje erbij.
  3. Blijf roeren. Verkruimel 2 kruidenbouillontabletten en voeg deze ook toe. Blijf roeren tot de soep licht gebonden is.
  4. Apart:
    1. Klop 1 eidooier + 1 th.lepel koenjit + 2,5 eetl grove mosterd + 1/4 ltr slagroom + 1,5 eetl gembersiroop door elkaar
    2. Voeg dit geheel aan de hete soep toe. (Om het geheel nog verfijnder te maken kunnen er gebakken champignons of oesterzwammen aan toe gevoegd worden.